Divendres 15 de setembre de 2023: a Lloret de Mar amb l’ACM (Associació Catalana de Municipis)

Divendres 15 de setembre: dia a Lloret de Mar, al matí a l’assemblea de l’ACM i per la tarda a l’escola de governs locals de l’ACM

A les 8 del matí la Judith i jo marxem cap a Lloret de Mar, perquè a les 10 del matí hem de ser al Palau de Congressos per participar de la XXVI assemblea de l’ACM.
L’Ajuntament som socis de l’ACM des que es va crear i, a data d’avui, tots els municipis de Catalunya en som socis.
Durant el mandat 2019/23 vaig formar part del comitè executiu de l’ACM, amb el president Lluís Soler i la Joana Ortega de secretària general. Quatre anys de molta feina treballant pels municipi i aprenent moltíssim!

A l’arribar fa molta il·lusió saludar alcaldes i alcaldesses que fa temps que coneixem. Comencem l’assemblea amb l’informe del president Lluís Soler i l’informe de la secretària general Joana Ortega. Seguidament aprovem els comptes anuals de l’exercici 2022.
Ara ve el moment de la presentació de candidatura a presidència i al Comitè executiu de l’ACM. Per aquest mandat 2023/27 tinc l’honor de formar part de la candidatura al comitè executiu, juntament amb alcaldes i alcaldesses del territori de diferents partits. Votem i es proclama la Meritxell Budó com a nova presidenta de l’ACM, amb l’executiva de la que en formaré part. Quatre anys més de treballar des de l’ACM per tots els municipis de Catalunya!
Al sortir dinem a peu dret i aprofitem per seguir parlant amb els alcaldes i alcaldesses. Felicito la nova presidenta i saludo també al Miquel Buch, ex-alcalde, ex-conseller i ex-president de l’ACM, a qui li dono tot el suport i escalf en aquests moments tant injustos per ell. Molts ànims Miquel!

Sortim quan comença a ploure, i anem cap on participarem de l’escola de governs locals de l’ACM. Comencem amb una lliçó inaugural sobre la planificació de noves estratègies als governs locals a càrrec del doctor Carles Ramió, catedràtic de Ciència Polític i de l’Administració de la UPF. El Dr. Ramió és un dels professors que vaig tenir el Postgrau de Lideratge i Governança local a la UPF fa dos anys, i és d’aquelles persones que no et canses mai d’escoltar. Després escoltem la directora associada d’Esade, la doctoro Mònica Reig, sobre la importància de la col·laboració publicoprivada per a la qualitat de les polítiques públiques locals.
Fem una pausa, i continuem amb una part més pràctica, amb un taller dinamitzat per Daniel Tarragó, sociòleg i soci-director de Neòpolis.Un taller centrat en el bon govern i la participació política en el món local.  Una tarda molt i molt enriquidora!

Després anem a sopar i, una vegada sopades, tornem cap a casa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari