Dijous 18 de febrer: començo el postgrau en lideratge i governança local

Dijous 18 de febrer: començo el postgrau en lideratge i governança local i convoco la Junta de govern local per dilluns

Fa unes setmanes em vaig matricular al postgrau semipresencial en lideratge i governança local, a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i organitzat per l’ACM (Associació Catalana de Municipis). Un postgrau d’un any on es combinen pocs dies de classe presencial i la major part en classe online.
Avui és el primer dia i és presencial, per això agafo el tren d’1 quart de 9 del matí per arribar a la inauguració abans de les 10 del matí.
Ara feia mesos que no anava a Barcelona i que no agafava el tren!
A l’arribar tinc el goig de trobar-me i parlar amb la Joana Ortega i el Lluís Soler, abans de començar.
Després de la inauguració comencem amb les classes d’11 a 1 del migdia amb el Dr. Carles Ramió, catedràtic de ciència política i de l’administració, a la UPF. Classe magistral introductòria del primer mòdul del postgrau, amb el títol “Glocal: els canvis tecnològics, econòmics, socials i polítics i el futur de les administracions locals”.
És d’aquelles persones que no et cansaries d’escoltar!
Després hem dinat. Som una vintena d’alumnes, tots alcaldes o alcaldesses, regidors i regidores de diferents partits i de diferents municipis del país. Dinem al terrat de la UPF i és on, a l’estar a l’aire lliure però sense treure’ns la mascareta, podem compartir experiències i parlar del món local.
Quan ja és l’hora de tornar-hi, baixem a l’auditori i fem les dues hores de classe amb la Dra. Victòria Alsina, Dra en ciències polítiques i socials i màster en direcció pública, professora de la universitat de Nova York. La seva classe és introductòria de les classes que tindrem amb ella, sobre la innovació i gestió pública al segle XXI. Molt interessant!
La veritat és que avui, el primer dia, m’ha encantat!
De sempre m’ha agradat aprendre i ara tenia ganes de fer un curs com aquest. Aprendre és molt important sempre. Mai se’n sap prou, cal anar aprenent i per mi suposa un nou objectiu aprendre més i ser millor servidora pública!

A part de ser a la classe, tot el matí he estat pendent del mòbil per anar llegint i signant propostes i la convocatòria per la Junta de govern de dilluns que ve. A part de contestar correus i whatsapp!

He pogut agafar el tren de les 6 de la tarda i, de tornada, aprofito per començar un llibre que ens han regalat al matí “Il Principe”, de Niccolò Macchiavelli, amb epíleg del professor Carles Ramió i editat per la UPF. Me l’emportaré com a lectura pels dies que tingui classe presencial.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari