Dimarts 15 de desembre: ràdio, PAESC i visita d’obres C-51

Dimarts 15 de desembre: matí a la ràdio, reunió PAESC i visita d’obres amb el Conseller de territori

Una mica abans de 2 quarts de 10 del matí ja sóc a Domenys Ràdio, per participar a la tertúlia del Penedès sobre els pressupostos municipals.
Em convida la periodista i amiga Lourdes Meroño i, també participen a la tertúlia l’alcalde de Sant Sadurní i l’alcalde d’Olèrdola. Parlem de com ha afectat la Covid-19 als pressupostos d’aquest 2020, totes les modificacions que ha suposat, com hem preparat el pressupost pel 2021 tenint en compte la Covid i la incertesa.
Ha estat interessant compartir-ho i els tres hem coincidit en què fem els pressupostos el millor possible per oferir els millors serveis i infraestructures a la ciutadania, tenint en compte que el pressupost és dinàmic i l’hem d’anar adaptant a les noves realitats. Gràcies Lourdes per aquesta estona!

Vaig cap a l’Ajuntament perquè tinc una reunió telemàtica amb la Leo, regidora de mediambient, i la Diputació de Tarragona, pel PAESC (Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima). És una pla amb propostes per arribar a l’any 2030 amb un 40% menys d’emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) respecte al 2005, per estar més ben preparat davant els efectes del canvi climàtic.
Vam començar a preparar-ho el 2018 amb la Diputació de Tarragona i, amb la reunió d’avui, ja estem a la recta final. En uns mesos ja el podrem presentar, aprovar i anar-lo executant!

Avui dino aviat perquè quedo amb la Judith a 2 quarts de 4 del migdia. A les 4 de la tarda som a Vilardida, per la visita d’obres a les obres ja molt avançades de la C-51. Hi anem perquè, en aquest projecte, també està inclosa la rotonda tant esperada i que ja està en funcionament al seu pas de la C-51 per la Bisbal. Un projecte aconseguit per la lluita de molts bisbalencs i bisbalenques i que, des que vam entrar al govern el 2015 ho vam lluitar, signant el projecte el 2017 amb el Conseller Rull i el president de la Diputació de Tarragona Josep Poblet.
Doncs avui visitem l’obra els alcaldes dels municipis per on passen aquestes obres (Montferri, Vila-rodona, Rodonyà i la Bisbal), amb el Conseller de Territori de la Generalitat Damià Calvet, la directora dels Serveis Territorials de territori a Tarragona Trini Castro, el cao del Servei territorial de Carreteres de Tarragona Lluís Lacruz, el secretari d’infraestructures i mobilitat Isidre Gavín, el Delegat del Govern a Tarragona Òscar Peris i representants de les empreses que han executat l’obra.
Un projecte fet realitat!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari