Divendres 4 de setembre: signem el conveni amb la Societat i gaudim de l’espectacle “Nua” del Festival EVA

Divendres 4 de setembre: signem el conveni amb la Societat i vespre de Festival EVA

Aquest migdia signem el conveni amb la Societat. Un conveni que vam aprovar a la passada Junta de Govern i que avui s’ha signat amb el president de l’entitat, acompanyat de dos membres més de la Junta.
Aprovem el conveni de 12.000€ i el primer pagament (10.000€). El segon pagament (2.000€) es farà quan hagin justificat el conveni.
El Pla estratègic de subvencions de l’Ajuntament per aquest 2020, preveu la concessió d’una subvenció nominativa a la Societat per a la realització de les activitats de l’any 2020.
La Societat és una entitat cultural sense ànim de lucre, legalment constituïda i inscrita al Registre municipal d’entitats, que té com a objecte promoure la cultura i les festes populars.

Mitjançant aquest conveni, es regula l’atorgament d’una subvenció nominativa a la Societat per col·laborar en el finançament de les despeses derivades de la organització de diverses festes, com la Festa Major d’hivern al local de l’entitat; la organització del curs de gralla i tambor pels membres del Grup de geganters i grallers; actuacions del Grup de geganters i grallers al municipi durant l’any 2020 i organització d’altres d’activitats i festes durant l’any 2020.
A part, aquest conveni també inclou la cessió la sala de la Societat a l’Ajuntament pel seu ús o pel de l’escola Ull de Vent o l’institut Coster la Torre, quan aquest ho requereixi, sempre que no estigui programada una activitat per part de l’entitat.
La Societat haurà de presentar la documentació justificativa de la subvenció abans del 31 de gener de 2021, per tal que es pugui verificar i fer el segon pagament si tot és correcte.

Al pressupost 2020 teníem previst varis convenis amb l’escola i entitats culturals i esportives, així com la convocatòria de subvencions per entitats culturals.
La pandèmia per la Covid-19 ha fet que moltes de les entitats del municipi hagin aturat la seva activitat i, per tant, no es signa el conveni previst perquè no podrien destinar aquests diners al seu funcionament i no podrien justificar-ho després. Sí que s’han aprovat i tirat endavant el conveni amb l’escola de primària pel material escolar i equipaments informàtics; amb l’ADF Clot de Bou; el de la Societat i el que aprovarem properament amb Joventut Bisbalenca CF per la temporada 2020/21. Sempre tot el suport a les entitats!

A quarts de 9 del vespre vaig a la plaça de l’església amb la resta de regidors, per acabar de preparar l’actuació d’avui del Festival EVA. És el tercer any que participem del festival En Veu Alta, un festival de la narració i la tradició oral.
Cada any acollim dos espectacles d’escoltar i gaudir de la paraula, molt recomanable!
Avui, degut a la normativa per la Covid-19, assisteixen les persones que han fet reserva prèvia i, abans d’entrar, prenem la temperatura, hi ha rentat de mans i cadires separades.
Som una seixantena de persones que gaudim amb la Sherezade Bardají i el seu espectacle “Nua”, de temàtica eròtica. Des del primer moment ens ha captivat amb la seva veu, gestualitat i les seves història. Tot un èxit!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari