Dimecres 15 de juliol: comissió de seguiment del CDSOC, desmentir rumors i Consell d’alcaldies

Dimecres 15 de juliol: comissió de seguiment del CDSOC, vídeo explicatiu per l’Ajuntament i Consell d’alcaldies

Avui dimecres 15 de juliol començo la feina a les 10:00h amb la connexió a la comissió de seguiment del Consell Director del SOC, com a representant de l’ACM (Associació de Municipis de Catalunya). És un únic punt però dens i important, com és la proposta de reprogramació del Programa Operatiu del FSE (Fons Social Europeu), per adaptar-lo als objectius del 2023.
Tots els projectes del SOC que passen per les comissions de seguiment i els consells de direcció, són molt nous per mi i, des que hi participo estic aprenent en cada reunió i en cada correu.
S’hi tracten tots els temes de formació, programes ocupacionals, … Aquesta comissió de seguiment s’acaba a quarts de 12 del migdia.

Després rumors, i és quan m’arriba que vària gent ha anat a l’Ajuntament a preguntar si era veritat que al municipi tenim uns vuit casos positius de Covid i que alguns estan hospitalitzats. M’ha recordat al començament del confinament, quan també va circular informació semblant. Sembla que algunes persones gaudeixen jugant amb informacions falses sobre la salut de les persones, no ho entendré mai!
Tal i com estan les coses i amb el que sentim que passa al Segrià i a l’Hospitalet, segur que tindrem casos com en vam tenir els mesos de març i abril, però si en les setmanes de confinament que la situació ens venia de nou, des dels serveis sanitaris de Sant Pau i Santa Tecla van controlar la situació, ara molt més per l’experiència acumulada.
L’important és què fem i com ens comportem la ciutadania. Encara veig persones pel carrer sense mascaretes, poques però algunes de significatives que ens critiquen per no complir mesures (cosa que és mentida) quan aquestes mateixes persones no porten mascareta; per sort és una minoria que no compleixen però una minoria que pot fer molt mal. Sort que la majoria tenim en compte totes les mesures i això afavoreix que no hi hagi contagis.
Tot i això, no podem baixar la guàrdia i hem de seguir aprenent a conviure amb la màxima normalitat possible però amb totes les mesures. Per tot això aquí us deixo l’escrit del vídeo:
“Benvolguts veïns i veïnes
Estem aprenent a viure diferent després de setmanes de confinament a casa. És estiu i portem sempre la mascareta, mantenim les distàncies i tenim cura d’una bona higiene de mans.
M’adreço a vosaltres per desmentir informació que algú fa córrer per la Bisbal i que no és certa. Alguns de vosaltres heu vingut a l’Ajuntament o ens heu trucat per preguntar si és cert que tenim 8 casos de Covid-19 al municipi, amb algunes persones ingressades a l’hospital.
Tant el Feliu Gil, regidor de sanitat, com jo mateixa hem estat i estem en contacte permanent amb els responsables de l’Àrea Bàsica de Salut del Vendrell.
Actualment no tenim cap cas de Covid positiu al municipi de la Bisbal. Repeteixo, no tenim cap cas de Covid positiu al municipi de la Bisbal.
Per tant, feu sempre cas de les notícies i indicacions oficials directes de la Generalitat, organismes oficials i de l’Ajuntament.
És la notícia que indica que tota la ciutadania està actuant correctament, però no podem abaixar la guàrdia. Hem de seguir amb totes les mesures cada dia de tots els dies de la setmana: al carrer, a les botigues,.. a tot arreu!
Responsabilitat, sentit comú i molta prudència és el que ens farà vèncer aquesta situació.
Estem a l’estiu i és temps de festes i celebracions però la Covid-19 ens situa en un escenari diferent on preval la salut, la prudència i la responsabilitat. Hem de reinventar l’estiu i les festes!
El mes de juny hem celebrat els barris confinats, gràcies a les comissions del barri de la plaça, del barri de baix i del barri de la riba. Amb decoració de balcons, penjada de fotografies de barri a les xarxes, sopar al carrer i actuació del grup de grallers i tabalers de la societat.
La setmana que ve gaudirem del Sant Jordi confinat, amb totes les mesures sanitàries corresponents.
Aquest mes de juliol és quan gaudíem de les festes d’estiu a la Miralba, a l’Esplai, a Can Gordei i al Priorat.
Fa unes setmanes vam parlar amb les associacions de veïns, que són qui organitzen les festes, i ens van comunicar que havien decidit no fer festa aquest estiu, postposant-les si és possible a la tardor o l’hivern.
Des de l’Ajuntament hem organitzat la festa de l’Ortigós, amb les mesures sanitàries pertinents i ara estem organitzant la Festa Major.
Serà una Festa Major que, per les circumstàncies, serà diferent de les anteriors però que, gràcies a les entitats de la Bisbal i a tots vosaltres, tindrà l’element principal: les ganes i la il·lusió de gaudir de la festa de la Bisbal per la gent de la Bisbal.
Aviat en sabreu els detalls, tant de la festa com de les mesures previstes perquè sigui una Festa Major segura i responsable.
Acabo repetint dos missatges molt importants: que no tenim cap positiu per Covid-19 al municipi i que hem de seguir prenent totes les precaucions de distàncies, mascaretes i rentats de mans.
Les poques persones que no feu cas de les mesures: sense mascareta i sense complir les distàncies, penseu que us poseu en perill vosaltres i també als vostres familiars, amics i veïns.
Recordeu: salut, prudència i responsabilitat”

A les 7 de la tarda fem Consell d’alcaldies, de manera telemàtica, amb quatre punts a l’ordre del dia. A destacar-ne dos: la presència del president de l’ACM Lluís Soler i el punt de la recollida de residus a la comarca.
El president de l’ACM, Lluís Soler, ens explica i escolta propostes i inquietuds de la comarca respecte a la reactivació socioeconòmica. Hi estem tots d’acord en un dels punts en què està treballant l’ACM: Els romanents i superàvits municipals, han d’anar destinats a la reactivació socioeconòmica, i no estar en mans dels bancs o destinar-los a finançar altres administracions. Els 14 municipis del Baix Penedès i el Consell Comarcal, som associats de l’ACM i ens beneficiem dels avantatges d’adquirir productes i serveis de la Central de Compres de l’ACM.
Tinc l’honor de formar part de l’executiva de l’ACM, formada per alcaldes i alcaldesses de diversos punts del territori, representant diverses formacions polítiques, que fa que sigui una bona combinació per treballar. Per tots aquests mesos a l’ACM, constato que el president Lluís Soler, alcalde de Deltebre, és una gran persona, molt treballador i un gran líder!
L’altre tema que parlem al Consell és la gestió de residus on tots els municipis hi diem la nostra i el Consell ens explica també les diferents opcions a seguir.
Un consell molt interessant que acaba a les 9 del vespre.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari