Tag Archives: mentides

Dilluns 19 de setembre: prevenció forestal, mesa contractació escola de música municipal i Ple ordinari

Aquesta setmana la comencem amb una reunió molt interessant al Consell Comarcal. Una reunió informativa convocada per la Diputació de Tarragona per “Plànol de delimitació d’incendis forestals“. Hi hem assistit la Leo, regidora de medi ambient, i jo.

Llegir més

Share

L’equip de govern NO ha creat 450 llocs de treball el 2014

FeinaEl butlletí d’ERC (que porta el títol de diari municipal) anuncia que ha creat 450 llocs de treball al Polígon Industrial Les Planes el 2014.
Només anuncien una xifra, no expliquen quines polítiques d’ocupació han seguit aquests 4 anys. No les poden explicar perquè no existeixen.

On són aquests llocs de treball?
La Bisbal tenia 423 aturats el desembre de 2013, i 411 aturats el desembre de 2014.

Si la xifra de 450 llocs de treball creats al polígon fos certa, a La Bisbal no tindríem atur!

Llegir més

Share

Puigibet, el jutge em dóna la raó sense anar a judici!

El jutge em dona la raó
Aquesta història comença l’octubre de 2009 quan, en l’informatiu municipal “La Bisbal Avui” es publicava un article titulat “La regidora Agnès Ferré Cañellas tenia dues entrades d’aigua al seu domicili”, amb una fotografia del comptador. A l’article se m’acusava, sense dir-ho directament, de consumir aigua sense pagar-la.
L’acusació va continuar en un Ple de desembre de 2009 on l’alcalde Puigibet va dir, i així consta en acta, que “si quan es van detectar les dues entrades d’aigua que tenia la Sra. Agnès hi hagués hagut un reglament d’aigua se l’hagués pogut sancionar; però com que no hi havia reglament, la Sra. Agnès tenia dues entrades d’aigua i no se la va poder sancionar”.
En aquell Ple vaig demanar que rectifiqués aquesta acusació i demanés perdó ja que no era veritat. La suposada segona entrada estava tallada donat que es va fer per connectar a una antiga xarxa d’aigua que ara ja no existeix. Llegir més

Share

Pla econòmic financer 2014/2015 per l’elevat endeutament

Per què l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès ha hagut d’aprovar un Pla Econòmic-Financer 2014/2015 durant el 2014?  Per què no compleix l’objectiu de deute públic o de la regla de la despesa.

Què vol dir això?  La Llei orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, estableix la obligació que els ajuntaments han d’elaborar i executar pressupostos amb estabilitat pressupostària, seguint la norma europea.

Estabilitat pressupostària vol dir equilibri, sense despeses excepcionals, seguint el pressupost marcat.

Si no es compleix aquesta estabilitat, la llei obliga als ajuntaments a fer un Pla Econòmic-financer perquè en un any compleixi els objectius. O sigui, que si no has fet bé el pressupost o l’has fet bé però després no el compleixes, et suspenen i has d’anar a recuperació seguint un Pla marcat que no et permeti gastar més del que pots i fer el que no has fet en un any.

Doncs això és el que ha passat a l’Ajuntament de La Bisbal:   En la liquidació del pressupost de 2013 l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès, s’incomplia la regla de la despesa i, per tant, no complia amb la Llei d’estabilitat pressupostària, i això l’obliga a fer i complir un Pla Econòmic financer pel 2014 i 2015. Llegir més

Share

Pujada abusiva del preu del servei d’aigua

El dissabte 22 de febrer de 2014 a les 5 de la tarda, el Grup Municipal de CiU vam convocar tots els veïns de La Bisbal a explicar-los com han apujat les quotes de l’aigua i els possibles perquès. La reunió es va celebrar a la sala de La Societat i hi van assistir més de 120 persones.
Dic possibles perquè no rebem cap resposta de l’Ajuntament, la trista manera d’actuar del nostre equip de govern.
A finals d’estiu tots els bisbalencs vam comprovar que pagàvem molt més d’aigua i que era cada dos mesos, quan fins ara era cada tres mesos.

A la factura de l’aigua paguem per tres grups de conceptes:
– Consum de l‘aigua: paguem pel que consumim. Preus aprovats per l’equip de govern.
– Cànon de l’aigua: el cànon fixat per l’ACA, per la Generalitat de Catalunya i que s’aplica a tot Catalunya.
– Quotes de l’aigua: quotes que l’Ajuntament decideix aplicar. Llegir més

Share

Ja han apujat els impostos

El divendres 21 de setembre de 2007 es va celebrar el primer ple ordinari d’aquesta legislatura. Un dels punts principals era la modificació de les ordenances fiscals pel 2008.
Tot grup polític amb un mínim de coneixements sap que els impostos és la principal font d’ingressos i que s’ha de tenir molt ben estudiat. Fins fa 4 mesos el grup d’ERC propugnaven tot el contrari: el Sr Puigibet (ple 17/10/03) deia “… que les taxes han de pujar cada any, això és antisocial,…” ; en el ple del 26/10/04 deia “mentre ajuntaments com ara Tarragona han decidit congelar-lo, i Ajuntaments com Vilafranca del Penedès han decidit pujar un 3%  que és el que es preveu que pujarà el cost de la vida, a la Bisbal som més xulos que ningú, els senyors de Convergència i Socialistes volen pujar entre un 5 i un 7% i al ple 13/10/05 deia “Votarem en contra perquè estem en contra d’aquestes pujades i pensem que no reflexen la realitat que hi ha al poble” Llegir més

Share