26 i 27d’octubre: cap de setmana de reivindicació en contra de la sentència que condemna els presos polítics, de diada castellera de Santa Úrsula, de cicle Gaudí de cinema i de canvi d’hora

26 i 27 d’octubre: al Palau de la Generalitat i a la manifestació de rebuig a la sentència i de suport als presos polítics, diada de Santa Úrsula i cicle de cinema Gaudí en català.

El dissabte 26 d’octubre al matí vaig, amb altres alcaldes i alcaldesses de la comarca, a l’acte municipalista de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem i de suport als presos polítics catalans, al Palau de la Generalitat. Vaig en cotxe amb el Jordi Marlès, alcalde de Llorenç, el Joan Miró, alcalde de Masllorenç i el Quim Nin, alcalde d’Albinyana. Arribem a les 10 del matí a Barcelona i anem a esmorzar, ja que l’acte comença a les 11 del matí. A l’esmorzar ens trobem amb l’Eduard Pujol i s’asseu amb nosaltres.Quan acabem anem caminant cap al Palau de la Generalitat. A l’entrar ens acreditem en una de les taules i entrem cap dins. Allà ens esperen diferents directors de serveis de la Generalitat, a qui entreguem la moció de rebuig a la sentència aprovada pels ajuntaments. ÉS una moció preparada per l’ACM (Associació Catalana de Municipis) i l’AMI (Associació de Municipis per la Independència). i que a l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès la vam aprovar en el Ple extraordinari i urgent del 16 d’octubre. Li dono la carpeta amb la moció aprovada a la Sra. Rosa Vestit, directora de Governació de la Generalitat.
Anem saludant alcaldes i alcaldesses que trobem i pugem les escales. Allà em separo del grup per anar amb l’executiva de l’ACM, entrant en una sala on hi ha el govern de la Generalitat. Sortim i baixem les escales on busquem el nom a terra per saber on ens hem de situar i tot seguit comença l’acte.
Després dels parlaments institucionals, diferents alcaldes i alcaldesses llegeixen la moció que hem aprovat als ajuntaments. Entre els parlaments, parlen els presidents de l’ACM i l’AMI, tancant l’acte el MH President Quim Torra. Acabem amb el cant dels segadors, que fa posar la pell de gallina! Un any més els alcaldes i alcaldesses sortim amb la vara d’alcaldia a reclamar els drets i llibertats que ens han pres des del govern espanyol, i avui amb presos polítics engarjolats injustament.

D’aquí ja sortim i tornem a la Bisbal. A la Bisbal m’hi estic poca estona, uns tres quarts d’hora, perquè a les 3 del migdia agafem el bus per anar a la manifestació de rebuig a la sentència, al carrer Marina de Barcelona.
La Judith i jo, juntament amb més bisbalencs i bisbalenques, agafem el bus al Vendrell per anar-hi.
Una vegada més els carrers plens de persones de totes les edats, amb alegria, amb impotència de tenir presos polítics i d’una sentència més que injusta, que de manera pacífica recorrem una part del carrer Marina. Nosaltres estem a la part final i és espectacular veure el munt de persones que hi som! A l’acabar tornem al bus i, ara sí, cap a casa!

El diumenge 27 d’octubre ens llevem amb l’hora canviada, que al matí ens hi veurem abans però es farà més fosc a la tarda. No m’agrada gens aquest canvi d’hora, per mi es podria deixar de fer. Doncs al matí anem a Valls, a la diada castellera de Santa Úrsula, convidada per l’alcaldessa de Valls Dolors Farré. Compartim balcó amb el consistori vallenc i els convidats, entre els que hi ha el director dels serveis territorials de cultura, Jordi Agràs, la directora dels serveis territorials d’empresa i coneixement, Carme Mansilla, i el candidat de JuntsXCat Ferran Bel.
A les 12 del migdia ja som al balcó de l’Ajuntament per veure els gegants i la mulassa de Valls. Després, i abans de començar la diada, participem de l’acte reivindicatiu amb dos pilars i el cant dels segadors. Tota la plaça canta i fa ressonar els segadors arreu, fent-nos posar la pell de gallina!
I ara sí que comença la diada amb els dues colles locals: Colla Vella dels Xiquets de Valls i Colla Joves Xiquets de Valls, en una diada que esdevé històrica. Quatre hores de castells on hem pogut gaudir d’una de les millors diades:
La Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4d9sf, 3d9sf(carregat), 2d8sf i P8fm.
La Colla Joves Xiquets de Valls: 2d8sf, 4d9f, 3d9sf(carregat) i P7f.
Veure aquesta diada única des del balcó és una experiència inoblidable, gràcies alcaldessa de Valls per convidar-me! Marxem quan les dues colles fan els pilars i, amb les faixes que tenen les Colles dalt el balcó, pugen enxaneta i aixecador!

Arribem a casa a un quart de sis i fem un dinar-berenar. Després poca cosa perquè a les 7 de la tarda vaig al CMC, que avui tenim cicle Gaudí de cinema en català, amb la pel·lícula “La vida sense la Sara Amat“.
M’ha agradat, tant per la interpretació com per la història i la ambientació. M’ha passat molt de pressa i m’he quedat amb les ganes de saber com segueixen els protagonistes quan van creixent. És de les pel·lícules que hi podria haver una segona part.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari