Divendres 20 de setembre: presidint la mesa de la XXI assemblea de l’ACM

Divendres 20 de setembre: assistim i participem de la XXI assemblea de l’ACM (Associació Catalana de Municipis)

Quan encara era fosc, la Judith i jo marxem cal a Girona on hi hem de ser a les 9 del matí. Marxem molt, molt aviat, massa i tot perquè arribem a Girona abans de les 9 del matí però patíem per les retencions que ens podíem trobar a l’alçada dels polígons de Mollet i rodalies.
L’assemblea de l’ACM enguany se celebra a Girona i és a les 10:00h, però sóc la presidenta de la Mesa i m’han demanat d’arribar abans per repassar-ho tot. Quan el president de l’ACM David Saldoni m’ho va proposar, vaig acceptar per la confiança dipositada. Som set persones les que formem la Mesa, tots alcaldes i alcaldesses, de municipis de tot el país i de diferents partits.
Després d’acreditar-nos, entrem a la sala i seiem mentre comença l’assemblea amb el parlament del secretari general de l’ACM l’Albert Batalla. Proposa la constitució de la Mesa i es vota. Com que s’aprova per unanimitat, els membres de la Mesa pugem a l’escenari i ocupem els llocs assignats.
A partir d’aquí em toca primer donar la benvinguda i donar la paraula a l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.
De quarts d’11 del matí i fins les 12 del migdia, anem avançant en l’ordre del dia: aprovem l’acta de la XX Assemblea de l’ACM celebrada a Sant Celoni el 2018; el president David Saldoni dóna compte de l’informe del president; s’aprova l’informe de gestió i s’aproven també els comptes anuals de l’exercici 2018.

A continuació es dóna compte de la candidatura per la presidència de l’ACM, que és el candidat Lluís Soler alcalde de Deltebre, qui pren la paraula per presentar-se i per presentar també la candidatura pel comitè executiu format per alcaldes i alcaldesses. Tinc l’honor de formar part d’aquesta candidatura pel comitè executiu de l’ACM, després que m’ho proposés en Lluís Soler. Moltes gràcies per la confiança!
Una vegada presentat el candidat, fem una pausa per votar i fer un cafè.
El sistema de vots de l’ACM és un vot per municipi, independentment de la població i la superfície de cada municipi, així com també té un sol vot cada consell comarcal i cada diputació. Formem part de l’ACM el 99% dels municipis de Catalunya, tots els Consells comarcals i les quatre diputacions, a part d’altres organismes municipals.

Quan acaba l’estona per votar i fer el cafè tornem a entrar. Primer es debaten i voten sis propostes de resolució. Després comencem la cloenda de l’acte.
I comencem amb un video d’agraïment al president sortint David Saldoni, per tota la tasca feta al capdavant de l’ACM. Ara és el torn de donar els resultats de les votacions per la presidència, on amb més d’un 90% de vots a favor queda proclamat president de l’ACM en Lluís Soler. El nou president pren la paraula i, seguidament ens dirigeix unes paraules l’Hble.Sra.Meritxell Budó, Consellera de la presidència i portaveu del Govern.
Totes les intervencions de l’assemblea són d’encoratjar el món local i seguir treballant per oferir més i millors serveis a la ciutadania.

Acabem, com no podia ser d’una altra manera, amb el cant dels Segadors i una foto de grup. Com que ja és al migdia ens quedem al dinar a peu dret abans de tornar cap a casa.
A part de poder prendre part de l’assemblea, és un lloc de trobada del món local compartint salutacions i neguits. Hem pogut saludar i parlar amb les alcaldesses de Canyelles, Valls i els alcaldes d’Albinyana i Riudoms entre d’altres.

Ara comença una nova responsabilitat que assumeixo amb respecte i ganes de treballar pel món municipal!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari