Dissabte 21 de setembre: xerrada de seguretat a la Miralba i Capvespre entre oliveres amb Terra i Taula

21 de setembre: dissabte al matí a la xerrada de seguretat a la Miralba i al vespre gaudint del Capvespre entre oliveres.

A les 11 del matí anem al local social de la Miralba on ja hi ha el president de l’associació i veïns i veïnes que comencen a arribar. Avui és la segona xerrada sobre seguretat que organitza el Félix Villazán, regidor de seguretat ciutadana, amb col·laboració amb els Mossos d’Esquadra per reforçar les mesures de seguretat als habitatges.
És la segona vegada que escolto la xerrada i és molt i molt recomanable. Tant al Priorat com avui a la Miralba, més de 50 persones assistents.
Una iniciativa important!

Al migdia i tarda anem mirant al cel, perquè a quarts de 7 de la tarda estem apuntats al Capvespre entre oliveres que organitza el Jordi Pasqual, d’oli Torclum, amb col·laboració de Terra i Taula.
A quarts de 6 de la tarda cau un aiguat fort, seguit per una estona de pluja. És suficient per desmuntar tot el que havia preparat el Jordi! Però com que és home d’empenta i recursos, ens cita a tots els que estem inscrits al Restaurant Les Planes del Miquel Pijoan.
Quan la Judith, el Rafel i jo anem cap al Restaurant ja surt l’arc de Sant Martí però el cel segueix ennuvolat.
Segur que entre les oliveres hagués sigut molt bonic, però l’acte no queda gens deslluït al Restaurant perquè està molt ben organitzat. A l’arribar ens trobem al Jaume Casañas, la Maria i el Josep Ma de Cal Catxet i algun conegut més. En total som una seixantena d’adults, més alguns infants.

Comencem amb l’explicació del Jordi sobre les olives, l’oli i com s’obté l’oli verge extra. A continuació fem el tast d’olis.
Després ja comencem amb els platets però primer ens presenten els vins que beurem de Mas Perdut i el cava de Jané Ventura. L’explicació dels diferents platets va a càrrec d’en Jordi Guillén de lo Mam, recentment guardonat com a millor restaurant d’hotel del món!
Tant els plats com els vins són de membres de Terra i Taula. El Vell Papiol, de Calafell, ens prepara dos platets: una llauneta d’anxoves, vinagreta d’ametlla i oli de romaní, crumble salat de garrofa i all negre i una trufa salada de bacallà amb oli d’oliva.
El Petit Bistró de Segur de Calafell ens ofereix lluç amb pesto vermell i nous amb oli d’oliva picant. Després l’Ull de Llebre de la Bisbal una hamburguesa vegetal de verduretes campdelasort i pa de cal Badejo amb avellanes de la trencadora. I la millor manera d’acabar és amb postres de l’Obrador: pastís de xocolata amb taronja i oli taronja Torclum i cake de cítrics.
Tot el vespre amb la música en directe de Jazzul. Què més es pot demanar?

Felicitats al Jordi i a Terra i Taula per posar en valor els productes, cuiners, restaurants i música del Baix Penedès!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari