Dijous 15 d’agost: Santa Maria, l’Assumpció, patrona de la Vila de La Bisbal del Penedès

Dijous 15 d’agost: l’Assumpció de Santa Maria, patrona de la Bisbal.

A les 8 del matí ja som davant la Societat, per acompanyat el grup de grallers i tabalers de la Societat amb les matinades pels carrers de la Bisbal. A aquella hora ja hi ha moviment pels carrers pels que encara no han anat a dormir, pels que venen a seguir les matinades, pels operaris municipals que van endreçant i pels tècnics de televisió que es preparen per la diada.
Fem el recorregut amb les matinades i acabem amb el tradicional esmorzar a la Societat, de carn, salsitxa i cansalada que ens prepara la Junta de la Societat.

Després del cafè (avui és imprescindible!), cap a missa solemne de Festa Major, acompanyats dels cants de la coral i de l’orgue.

Sortim de missa i ja ens esperen el Grup de Geganters i Grallers de la Societat i el Ball de Gitanes, per fer la cercavila fins la Societat. Nosaltres, l’equip de govern, ens quedem a l’Ajuntament pels pilars de cortesia. Les colles van prenent posicions i rebem l’alcaldessa de Valls Dolors Farré, el regidor de cultura de Valls i l’alcalde d’Albinyana Quim Nin. Els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Castellera de la Bisbal els Bous, ens ofereixen els pilars de cortesia. Just quan estem a punt d’anar a plaça, venen una representació de la Colla Joves Xiquets de Valls per oferir-nos un quadre d’un dels castells de l’any passat. Moltíssimes gràcies!

Anem cap a la Societat i pugem a la finestra per gaudir, un any més, d’una gran diada castellera. I comencem de la millor manera possible amb el 4d7 de la nostra colla, moltes felicitats!
Una gran diada castellera, bastant àgil comparada amb altres anys, amb els següents castells:
Els Castellers de Vilafranca fan 4de9f, 2de9fm, 3de9f i carreguen el Pde7f(per sort els castellers estan bé, només cops de la caiguda)
Colla Vella dels Xiquets de Valls fan 5de9f, 3de9f, id4de9f, 4de9f i el Pde7f
Colla Joves Xiquets de Valls fan el 3de9f, 4de9f, 5de8 i el Pde7f
La colla castellers de la Bisbal els Bous tanquen la diada amb 2 Pde4, un dels quals aixecats per sota.
I abans d’anar a dinar pugen caps de colla i presidents per fer un brindis i comentar la diada.

Poc més de les 4 del migdia arribo a casa, on ja van pel segon plat però els aconsegueixo de seguida perquè a aquesta hora hi ha gana! Dinem, brindem, cafè i sobretaula. El temps just per una dutxa fresqueta i anar cap al futbol al torneig de Festa Major, al 36è Trofeu Josep Rovira Andreu entre Joventut Bisbalenca CF i Club Athlètic Vilanova. Molta afició gaudint del partit! Tot el meu suport als jugadors de Joventut Bisbalenca, pel mèrit de jugar el torneig de Festa Major l’endemà de la Nit Jove!

Acabat el futbol, cap a l’envelat on ja ha començat el ball de tarda a càrrec de l’Orquestra Selvatana, una de les millors orquestres del país. L’envelat molt ple de gent ballant, asseguts prenent alguna cosa,…

Sopem i tornem a l’envelat pel concert de nit i el ball amb la Selvatana. Un concert on van interpretant peces de diversos estils i èpoques que fan que tots gaudim d’allò més. I a dormir aviat (aviat per ser Festa Major, tard si fos un dia normal) que encara tenim uns quants dies de festa!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari