Dimecres 14 d’agost: encetem els dies forts de Festa Major!

Dimecres 14 d’agost: comencen els cinc dies intensos de Festa Major!

Aquesta tarda encetem la Festa Major, tot i que hi ha hagut actes previs el cap de setmana i ahir: 5è torneig de futbol sala i 1r torneig infantil de futbol sala organitzat per joves de la Bisbal, Tir al plat organitzat per la Societat de Caçadors, escacs a la fresca organitzats per la secció d’escacs de la Bisbal, inauguració de les exposicions de les Puntaires i del fons fotogràfic de la Felicidad Farrais i presentació del poemari de la Roser Bundó.

Avui a les 6 de la tarda comença, des del Carrer Santa Cristina, la cercavila de Festa Major amb el Ball de Diables, els diablons el Ball de Gitanes (amb sorpresa pel Félix, el nou regidor!) i les gitanetes, els bastoners de Sant Jaume, el Grup de Geganters i Grallers de la Societat i la Colla Castellera els Bous. Fan el recorregut i acaben davant l’Ajuntament amb una actuació de cada grup. Una gran cercavila amb la plaça plena de gent, ambient d’alegria, de festa i sobretot d’orgull bisbalenc pel gran teixit associatiu que tenim!

Acaba la cercavila i és l’hora esperada del pregó, enguany amb el Ferran Aixalà de pregoner. Bisbalenc d’origen lleidatà i és actor, pallasso, cantant, animador de públic de televisió i guionista. Aquest Sant Jordi el vam veure amb l’espectacle “Les 7 pomes”, fa un parell d’anys amb l’actuació per Festa Major amb Pastorets Rock i amb l’actuació literari pel concurs literari. També l’hem vist per televisió amb la Marató de TV3, fent d’animador del públic a “Oh Happy day!”, a “El foraster”, a “Ahora caigo” i a “Boom” i aquest estiu el podem escoltar per les tardes a RAC1.
Fa un pregó amb alegria, humor i el seu toc personal que fa que tothom estigui atent escoltant i amb una rialla a la boca. Moltes gràcies Ferran per ser el nostre pregoner!

Després del pregó anem cap a la plaça de l’església per escoltar els esperats versots del Ball de Diables, on no ens salvem de sortir ni els regidors actuals ni els anteriors! Diables, sou molt i molt grans!! Aquest any fa catorze que es va crear el grup i van debutar fent els versots al balcó de l’Ajuntament, des d’aleshores han anat creixent i sumant-hi més gent, més tabalers i el grup dels més petits. Per cert, no em treure del cap la cançó de la Rosaria versionada pel diables!

Anem ràpid a sopar per tornar a sortir al carrer i gaudir del Correfoc de Festa Major amb el Ball de diables de La Bisbal, el ball de diables de Sites colla vella, el ball de diables de Torredembarra i el ball de diables de Sant Jaume. Cercavila i final espectacular!

Quan acaba el correfoc baixem a l’envelat i esperem l’inici de la Nit jove amb els grups Adala & the same song band i Auxili. Dos grups que no em sonen de res i el que em va agradar més va ser Auxili, música reivindicativa i amb molt de ritme. L’envelat ple de gom a gom de jovent entregat totalment a les cançons.
I a quarts de 4 de la matinada a dormir una estoneta, que a les 8 del matí comencen les matinades!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari