Dilluns 22 d’octubre: polígon industrial i xerrada a l’IES Coster la Torre

Dilluns 22 d’octubre: polígon industrial i xerrada a l’institut.

Aquest matí vaig, juntament amb la tècnica d’ocupació, a visitar una empresa del polígon per temes de formació i ocupació. Una reunió molt profitosa! Aprofitem per fer un tomb pel polígon amb el creixement d’algunes empreses i la implantació d’alguna de nova. En positiu i endavant!

IES1Al migdia el Feliu, el regidor de Benestar Social i jo anem a l‘Institut Coster la Torre. Ens han demanat que anem a ecplicar què es un Banc d’aliments i com funciona, als alumnes de 4rt d’ESO.
Els alumnes de 4rt d’ESO començaran un projecte amb la recollida d’aliments i productes per als col·lectius desafavorits. El motiu d’aquesta xerrada és que, a finals del curs escolar anterior, vam aprovar un conveni de col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a iniciativa de l’Institut Coster de la Torre amb la finalitat de promoure un Projecte de Servei Comunitari per a l’alumnat d’Educació Secundària Obligatòria com a instrument per a desenvolupar la competència social i ciutadana.  Es tracta d’una iniciativa que, des de l’Institut, van proposar als ajuntaments dels municipis d’Albinyana, El Montmell, Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i la Bisbal del Penedès, que som els pobles d’on venen els alumnes que van a l’institut. El projecte és per aquest curs 2018/19.IES2
La finalitat d ‘aquest projecte és promoure l’educació en valors i el compromís cívic, treballant un model d’aprenentatge que els portarà a analitzar l’entorn i comprometre’s a millorar el servei a la comunitat. Està previst que els alumnes duguin a terme la recollida de productes abans de Nadal als diferents municipis.
A part d’explicar-los el funcionament, també hem contestat les preguntes i dubtes. Ens han acompanyat les professores Susanna Galindo, Anna Gatell i dos tutors de 4rt, a qui ens hem ofert per resoldre dubtes i per col·laborar des de començaments fins a finals d’aquest projecte.
Avui una experiència molt enriquidora pel Feliu i per mi i segur que pels alumnes de 4rt serà un projecte on aprendran i gaudiran.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari