Primer cap de setmana d’octubre: inauguració del Racó de la Gent Gran i la Fira

Primer cap de setmana d’octubre: inauguració del Racó de la Gent Gran, correfoc del Ball de diables i diablons de La Bisbal, sopar de la Fira a la Societat i diumenge de Fira!

Racó1Dissabte 6 d’octubre,  a 2 quarts de 6 de la tarda inaugurem el Racó de la Gent Gran. Ens fa molta il·lusió perquè obrim un espai que estava totalment en desús des que l’anterior equip de govern el va inaugurar. Ja fa uns mesos que ja sabem perquè només el van inaugurar, sense obrir-lo com a centre de dia: perquè les Normes Subsidiàries del municipi (que són del 2002) no permeten que en aquell espai hi hagi ubicat un centre de dia. Ja que tenim l’espai, aprofitem-lo i de la millor manera: per la gent gran.Racó3
Durant el matí hi ha activitats com gimnàstica, cursets per la memòria, … i per la tarda activitats dirigides i també estona per xerrar, jugar, … Segur que en trauran molt de profit!
I al Racó de la Gent també s’hi ha traslladat l’Associació de la Gent Gran de la Bisbal, una associació molt i molt activa!
Doncs aquesta tarda inaugurem aquest espai, amb parlaments de la regidora de Gent Grtan, el president de l’associació i jo mateixa. Després gaudim del concert de la Veu Humana amb la veu de la Griselda Ramon, que entusiasma a les més de cent persones que assistim a la inauguració. Quan s’acaba el concert, entrem al Racó de la Gent Gran per berenar i visitar l’espai. Tothom està encantat!

Racó2Racó4Racó5
Diables1Diables2
Sortim i fem temps per anar al correfoc. Un correfoc a càrrec del Ball de Diables i diablons de la Bisbal, per la Fira. Hi ha molta gent durant el recorregut!

Societat1Del correfoc ja anem cap a la Societat, on la Junta organitza el tradicional sopar de la Fira. Som unes cent i escaig persones que assaborim el gran sopar elaborat per l’Ull de Llebre, amb taules preparades per la Junta, vins de Cellers Domenys, música del Duet Alma i una companyia immillorable! No marxem massa tard a dormir, que el diumenge és Fira i tenim molta feina!
FiraPuntaires
Diumenge 7 d’octubre és la Fira. Venim de dos anys seguits que hem tingut pluja el dia de la Fira i va fer deslluir les activitats i aquest matí ens llevem amb molt de vent, que ens va pensar que tindrem un dia dolent. Però no! A mesura que avança el dia el vent afluixa i gaudim d’un espectacular diumenge de tardor!
Fa que sigui un dia viu, ple de gent que omplen les parades i la plaça. Ens acompanyen parades de menjar i artesania d’arreu de Catalunya, però també tenim parades bisbalenques d’artesania, d’entitats i de negoci, a part de la tradicional tómbola que té més de 400 articles exposats i de la Trobada de puntaires que aplega puntaires de molts municipis, que omplen tota la plaça. Una trobada que està organitzada per les Puntaires de La Bisbal. Les parades bisbalenques són: restaurant Ull de Llebre, Cellers Domenys, Hoy cocino yo, Tris-tras, Xivi, Frankfurt Cal Bassó, Ruth i Àngels.

FiraÀngelsFiraIreneFiraMariFiraRuthFiraTrisTras
Les parades d’entitats són l’Associació de Dones la Roca Foradada, la Societat, el Ball de Diables, l’Associació de la Gent Gran, l’ADF, les Gitanes de la Bisbal, els Senderistes Bisbalencs i la Coral Antistiana.

FiraUllLlebreFiraXiviFiraADFFiraCoralFiraDiables
I també ens acompanyen els alumnes de 4rt d’ESO de l’Institut Coster la Torre, per recaptar fons per viatge de final de curs, i les Tresines per recaptar fons per la caixa de solidaritat. Enguany també ens estrenem l’Ajuntament amb un estand per donar informació, recollir suggeriments i regalar el vano de la Fira!

FiraGegantsFiraGentGranFiraGitanesFiraInstitutFiraPintacares
FiraParlamentsPer inaugurar la Fira convidem en Jaume Casañas, bon amic i Conseller Comarcal de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès, qui ensFira3 dirigeix unes paraules i ens acompanya per tota la Fira.
A quarts de 12 gaudim de les actuacions del Grup de Geganters i Grallers de la Societat i del Ball de Gitanes, i durant tot el matí hi ha un taller de pintar cares que té molt d’èxit!
Al migdia fem un vermutet amb la MaCarmen i el Julio al “Hoy cocino yo” i unes tapetes a l’Ull de Llebre acompanyat de vi i cava de Cellers Domenys.

FiraRocaFiraSenderistesFiraTombolaFiraTresinesFira1
Anem dinar i aprofitem per veure un trosset del Concurs de Castells, amb grans colles castelleres!FiraJaz
Fira2Per la tarda la Fira està més tranquil·la però, com que el temps acompanya, de seguida torna a haver-hi ambient. A quarts de vuit del vespre, per acabar la Fira, gaudim del concert de la Bellvei Band.

Gran cap de setmana a la Bisbal!! Felicito a la Judith per la organització d’aquest cap de setmana, una gran organitzadora que ha comptat amb tot l’equip de govern (Leo, Feliu, Pere i jo) per ajudar-la a què tot hagi sortit perfecte!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari