Dimecres 21 de febrer: celebració i reivindicació del PDeCAT dins el 1r aniversari de la Vegueria Penedès, reunió pel nou servei de transport urbà i Consell d’Alcaldes al Consell Comarcal

Dimecres 21 de febrer reivindicatiu i amb novetats importants per millorar el servei de bus urbà a la Bisbal.

vegueriaLa Judith i jo aquest matí hem anat, juntament amb altres càrrecs electes del PDeCAT de la Vegueria Penedès, a Vilanova i la Geltrú per fer una roda de premsa. El motiu és celebrar el primer any de la Vegueria i explicar el nostre posicionament a favor del nomenament d’un Delegat del Govern de la Generalitat al Penedès, per la Vegueria Penedès. Com diu en Jaume Casañas, president de la Vegueria Penedès del Partit Demòcrata, la vegueria és aproximar la gestió política a la gent i al territori.
A quarts de 12 del migdia ja érem a l’Ajuntament on hem seguit treballant.

bus1Per la tarda tot l’equip de govern hem tingut una reunió molt important, per un nou servei de bus urbà que començarà aquest estiu i que, de moment,bus serà una prova pilot amb l’empresa Tunnll. Un nou servei sostenible, a demanda, sense horaris establert entre quarts de 8 del matí i quarts de 8 del vespre, sense parades establertes sinó que t’apropa el màxim a casa o al lloc de destí, que no tombarà buit i que anirà amb una aplicació per mòbil fàcil i accessible per tothom. A part de l’empresa també ens ha acompanyat la Sra. Montse Solsona , membre de l’Àrea de Recerca i Transferència  de la UPC, que ens ha explicat que aquesta és una de les empreses dins la incubadora d’empreses tecnològiques que està  la UPC.
En els propers mesos ja anirem explicant a la ciutadania aquest nou servei que implica un canvi de funcionament per fer-lo millor i més sostenible.
El mes de juny d’enguany s’acaba la concessió del servei de bus urbà, que és un sol bus que dona el servei de quarts de 8 del matí fins a 4 de la tarda a tot el municipi menys a Santa Cristina (que ara només hi arriba per l’horari de l’institut), al Papagai, a l’Ortigós i al Polígon industrial. Fa un any que estic parlant amb Transports de la Generalitat i amb municipis que fan servei a demanda, fins que vaig parlar amb la Montse Solsona de la UPC que em va passar dos empreses que estan incorporant la tecnologia per millorar els serveis i, en aquest cas, el servei de transport urbà. Una de les empreses no oferia ben bé el servei que necessitem però la segona empresa sí.
Amb la prova pilot d’aquest estiu oferirem el servei a tot el municipi, incloent Santa Cristina, el Papagai, l’Ortigós i els polígons industrials. I serà un servei amb dos busos. Molt satisfeta d’aquest nou projecte punter en tecnologia i que millora el servei i la seva sostenibilitat!

I d’aquesta reunió cap al Consell Comarcal, que tenim Consell d’Alcaldes amb sis punts a l’ordre del dia d’on en destaco un: la presentació de la iniciativa Ateneu Cooperatiu Coopcamp. Venen en Gerard Nogués, la Maria Mestre i la Mercè Jané a explicar-nos-ho, tant per crear una nova cooperativa, com per transformació de l’actual empresa en cooperativa, … Des de la regidoria d’ocupació ens hi posarem en contacte per col·laboracions, és molt interessant.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari