Dilluns 4 de desembre: visita i xerrada d’alumnes de geografia de la URV, convocatòria de la Junta de Govern, lectura de manifest, presentació de la nova junta de la Societat i inici de campanya electoral amb el Partit Demòcrata

Avui dilluns al matí comparteixo trobada amb alumnes de la Universitat Rovira i Virgili.

URVEl mes d’octubre el Sr. Robert Casadevall, professor de planejament territorial i urbanístic a la Facultat de turisme i geografia de la Universitat Rovira i Virgili, m’envia un correu electrònic explicant que en l’assignatura que imparteix, té previst que els alumnes treballin en l’elaboració d’un avanç de POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal). Per això buscava municipis de l’àrea d’influència de la URV que encara no disposin de POUM, i que tinguin unes dimensions i una complexitat urbanística a l’abast.
A la Bisbal no tenim POUM, ens basem en unes Normes Subsidiàries de Planejament del 2002, amb moltes modificacions puntuals. Però sí que tenim previst pel 2018 elaborar la part prèvia al POUM, que és la part participativa.
A part de treballar-ho a la universitat, l’arquitecte municipal va a fer una classe a finals de novembre. L’objectiu és que, un cop els alumnes ja tenen una idea de la situació, poder-la contrastar amb l’arquitecte.
Avui els 7 alumnes i el professor trepitgen territori i al migdia venen a parlar amb mi, com a regidora d’urbanisme. En aquesta reunió també m’acompanya el Robert Vallès, que és estudiant d’últim curs de geografia per la UB i que està fent pràctiques a l’Ajuntament.
A partir d’aquí reprendran la pràctica sobre el planejament general a la Bisbal. Els alumnes treballaran la informació existent, faran un esbós dels documents bàsics, i prepararan un avanç de planejament general. Aquest treball el faran arribar a l’Ajuntament per si ens és d’utilitat. Una bona experiència!

A la tarda signo la convocatòria de Junta de Govern pel dijous 7 de desembre, la penúltima junta de l’any. Dijous ja comentaré els punts de l’ordre del dia.

A les 8 del vespre, una vegada més, concentració davant els ajuntaments i lectura del següent manifest:

Ens trobem una vegada més i les que faci falta, per reclamar la justícia envers els nostres companys, amics i legítims representants polítics empresonats per l’Estat Espanyol.Manifest
Avui hem sabut que els honorables vicepresident del nostre govern, Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn, i els presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, seguiran presos.
Alhora, el nostre govern legítim segueix a l’exili, impedit per la força i les coaccions del cop d’estat del 155 d’exercir el mandat que el poble li va atorgar el 27 de setembre de 2015.
A l’Europa de 2017 l’Estat espanyol persegueix les idees polítiques, hi ha presos polítics, i no hi ha cap mena de separació de poders ni, per tant, de justícia.
Es demana als empresonats que acatin ordres polítiques i se sotmetin ideològicament. Ens trobem davant de tribunals inquisitorials que persegueixen idees, volen aniquilar moviments democràtics, i reposen sobre els fonaments del franquisme.
Però, com que nosaltres sabem què és la democràcia i la justícia, el proper dijous, 7 de desembre, a Brussel·les, cridarem ben fort perquè tothom a Europa escolti el clam d’un poble front el silenci dels estats de la UE davant la injustícia. El clam d’un poble que vol aconseguir la llibertat pels camins de la democràcia i la renúncia a la violència.
L’alegria del retorn a casa dels honorables consellers Dolors Bassa, Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Meritxell Borràs, i Carles Mundó es veu entelada i per l’absència dels que seguiran patint un captiveri injust.
No hi sou tots i no pararem fins a alliberar-vos!
Ens mantindrem ferms i seguirem lluitant fins que la nostra causa, democràtica i pacífica, s’imposi davant la tirania de la llei espanyola i els seus tribunals.
No us oblidem ni us oblidarem. Mentre sigueu allà, tancats, inundarem les ciutats i pobles d’accions per mostrar el món que reclamem l’alliberament d’uns amics i companys que mai haurien d’haver entrat a la presó. Us volem lliures perquè no heu comès cap delicte i perquè vosaltres representeu tot allò pel qual nosaltres lluitem.
Com bé diu en Jordi Sànchez, des de la teva cel·la, “Que ningú pensi que ja ho ha fet tot, que està cansat, que ja no hi ha res a fer”. Entomem el repte de fer-vos lliures i de derrotar aquest cop d’estat que ha perpetrat l’Estat espanyol en forma d’article 155, derrotant-lo a les urnes el proper 21 de desembre.
Que ningú no s’adormi, que ningú no es quedi a casa. Cada vot compta per recuperar la justícia, la democràcia, les nostres institucions i la República legítimament declarada al Parlament de Catalunya.
I finalment i, una vegada més, cridem a preservar la unitat, que amb esforç hem construït i que és la nostra major força.
Visca Catalunya lliure i Visca la República catalana!
Avui també hem rebut, de la Junta electoral de zona, una resolució on els ajuntaments hem de treure llaços grocs i pancartes de presos polítics o similars dels edificis i instal·lacions municipals. Es veu que hi ha denúncies de partits i per això ens ho fan treure. Costa de creure que denunciïn que aquests elements són pertorbadors de la campanya electoral per uns quants partits polítics i que la junta electoral ho accepti. Però vaja, estem en un país que vol ser democràtic i n’està aprenent i de moment no aprova.

SocietatJust acabada la concentració, la Judith i jo pugem al despatx per rebre la nova Junta de la Societat. La Societat és una entitat cultural que cada any renova la meitat de la junta, i ens havien demanat hora per presentar-se.
Els canvis són el nou president en Joan Bundó, la tresorera l’Anna Ma Bundó i quatre vocals.
Moltes gràcies per venir a presentar-vos! Hem aprofitat per parlar de les activitats que organitza durant l’any, les diferents seccions que la formen i les propostes pel 2018.
Som un poble viu amb moltes entitats i vida associativa!Campanya

I després de sopar cap al Vendrell per participar en l’enganxada de cartells de l’inici de la campanya electoral amb Junts X Catalunya, amb companys i companyes del Partit Demòcrata del Baix Penedès.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari