2 i 3 de desembre: dissabte de sopar de final de temporada 2017 dels Bous i diumenge familiar a Tortosa

Dissabte a la nit vaig convidada al sopar de gala del final de temporada 2017 de la Cola Castellera de la Bisbal els Bous.
Bous3
Em fa molta il·lusió poder-hi anar perquè l’any passat em va coincidir amb el sopar de Nadal de l’Associació de Dones de la Roca Foradada i no vaig poder-hi assistir.Bous1
Arribem al Restaurant la Botifarra a quarts de 10 de la nit i ens trobem el menjador amb les taules parades, els noms posats i molt ben decorat, gràcies als Bous i Boues que s’han passat tota la tarda preparant-ho!
Ens apleguem unes 150 persones socis i sòcies dels Bous, familiars, representació dels padrins de la colla (Xicots de Vilafranca i Nois de la Torre) i els grallers.  Tothom arriba molt mudat i amb moltes ganes de gaudir d’aquesta festa.
El menú molt bo i servit, entre d’altres, per una gran cambrera bisbalenca, la Isa. M’assec a la taula juntament amb el president, cap de colla i més membres de la junta. Bous5
Aquest 2017 els Bous han fet més de 25 actuacions i s’han consolidat com a colla i amb molt bon ambient, que es nota en aquest sopar!
Només començar el sopar el Sergi ens fa agafar mitja carta d’una capsa per participar en un joc: hem de trobar l’altra meitat i fer-nos una foto. Ben aviat comencen a circular parelles i fotos!
Bous4A l’hora dels parlaments el Joan Vallés i Joan Esteve, cap de colla i president, amb en Marc Marcé com a presentador, ens resumeixen la temporada i em conviden a dir unes paraules que no poden ser més que de felicitació i d’agraïment. Això sí, abans d’acabar aprofito per demanar qui té el 10 de piques (la mitja carta que tinc) per fer-nos una foto i de seguida apareix el Bou!Bous2

A l’hora de les postres comencen a donar premis i reconeixements a Bous, molt merescuts!, i a la canalla i després una gran sorpresa per part dels grallers i de la colla: els grallers han preparat l’himne dels Bous!
Just acabat el sopar i parlaments i quan comença la festa, marxem cap a casa a quarts de dues de la matinada havent compartit un gran sopar.
Sou molt grans Bous!
Tortosa6
Diumenge el meu pare fa anys i entre els germans hem decidit fer una excursió familiar. Triem Tortosa per passar-hi el dia, primer una excursió per l’Ebre amb el llagut “Lo sirgador”. DiaTortosa5 fred però amb sol, un passeig per l’Ebre amb les explicacions del guia sobre la ciutat, el riu i la feina de sirgador, ara desapareguda.
Després del passeig per l’Ebre visitem la catedral i museu de la catedral, amb la capella de la Verge de la Cinta, molt venerada a Tortosa.
Ja hem fet gana i dinem al Restaurant del Parc. Molt recomanable tant l’excursió per l’Ebre com la visita a la catedral i el dinar.
Tenim un gran país amb ciutats i indrets per gaudir!

Tortosa3Tortosa4Tortosa2

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari