27 i 28 de maig: recollida selectiva al Priorat, Mostra de música del Baix Penedès a Cunit, òpera al Liceu i diumenge de Cicle Gaudí

Dissabte que comença a la Bisbal, després a Cunit i acabem a Barcelona.

PrioratAl matí, com cada dissabte, les compres setmanals als comerços bisbalencs. Després pujo al Priorat on ja hi ha la regidora de Mediambient, Leo Uceda, amb els dos educadors mediambientals per la taula informativa del reciclatge al Priorat. És l’últim dissabte d’aquestes accions, que va començar el primer dissabte de maig a la Miralba.
És la primera vegada que des de l’Ajuntament s’organitzen aquestes taules informatives i han tingut molt d’èxit. Per incrementar l’ús del Punt Verd, fer-ne un bon ús i millorar el reciclatge, calen accions com aquesta.

CunitPresentacióAl migdia hem anar cap a Cunit per participar a la 7na Mostra de Música del Baix Penedès que enguany se celebra a Cunit. L’any passat vam tenir l’honor d’acollir la mostra i va ser un dia musical, cultural i molt alegre! Felicito a totes les persones que formen part de l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) per la feina que fan, sobretot al seu president Jordi.
La guia inclou les orquestres de ball, animació infantil, cant coral, lírica, cercaviles, DJ’s, grups de rock, havaneres, jazz, … tot el que ens poden oferir els artistes comarcals. Val la pena que hi doneu un cop d’ull perquè sinó no us podeu ni imaginar la comarca tan rica que tenim!
A part, l’associació ofereix assessorament, gestoria i gestió de bucs d’assaig de l’Ajuntament del Vendrell per tots els seus associats.

Quan arribem a Cunit, trobem començat el concert de “Les 3 claus musicals”, un grup de música clàssica format per tres joves baixpenedesenques que toquen de meravella!
CunitGrallesDesprés la Presentació de la Guia 2017 amb en Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, MontseCunitTona2 Carreras, alcaldessa de Cunit i Jordi López, president de l’AMBP. Mentre dura el concert i la presentació, a la plaça de l’Espai Jove actua la Pallassa Tona, que és bisbalenca! i membre també de l’AMBP. Arrossega petits i grans amb rialles, cançons i energia, és una gran pallassa!
Acabem la presentació i anem a la plaça de l’Espai Jove de Cunit pel concert vermut a,b els Grallers del Baix Penedès.
CunitPostresAmb el vermut anem fent temps pel dinar triple maridatge, amb els plats preparats per “Oh! K Bo” del Vendrell, els vins i caves de Cellers Augustus i Domenus i la música a càrrec del duet Jazzul.CunitMúsicaDinar
Una molt bona experiència que acaba de la millor manera possible: cafè i rom cremat amb música d’havaneres a càrrec de Veles i Vents.

CunitHavaneresDesprés de l’actuació segueixen els actes amb una taula rodona, la presentació de la II Coproducció de la Mostra per acabar amb el Macroconcert de microconcerts, però nosaltres agafem el tren cap a Barcelona.

Liceu1Tenim un molt bon motiu: anar al Liceu a gaudir de l’òpera “La fille du regiment” al Liceu, un regal del meu aniversari.Liceu2
Al Liceu hi havia anat una vegada ara farà dos anys, el dia  de la jornada de reflexió de les municipals del 2015, que vam anar tota la família a veure “Els músics de Bremen”, un espectacle de música i dansa familiar.
El Liceu és espectacular i aquesta òpera, la primera que veig, molt bé.
És una òpera còmica en dos actes amb música de Gaetano Donizetti amb un repartiment de luxe encapçalat per Javier Camarena, Sabina Puértolas, Ewa Podles i Simone Alberghini.
Un regal d’aniversari únic!

CicleGaudiDiumenge tenim la segona sessió de cinema en català del Cicle Gaudí, amb la gran obra “El monstre em ve a veure”, de J.A. Bayona. Una pel·lícula crua per la malaltia del càncer però emotiva, d’aquelles que comences a plorar i no pares. M’ha agradat molt i és per tornar-la a veure i reflexionar. Una quarantena de persones l’hem gaudit.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari