Divendres 21 d’abril: llibre de la Diputació, reinauguració Biblioteca, presentació “Arrels de campanar” i sopar de CS

Aquest divendres és un altre dia intens i de cansat agraït!

LlibreDipuAl matí a l’Ajuntament amb feines vàries i reunions. A mig matí m’arriba un paquet de la Diputació de Tarragona, que és un llibre de Sant Jordi. El President de la Diputació, Josep Poblet, cada any regala un llibre als alcaldes i alcaldesses de la Província de Tarragona.
Enguany és un llibre molt interessant d’Antonio Salcedo Miliani “Joan Curieses. Escultor”, acompanyat d’un punt de llibre i la felicitació de Sant Jordi del President.

Biblio3A les 7 de la tarda reinaugurem la Biblioteca Municipal, amb la presència de la Núria Martorell com a cap del servei de Biblioteques en Xarxa, dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. El director dels Serveis Territorials, Jordi Agràs, estava convidat però se li acumulen els actes previs de Sant Jordi a tot el territori i no ens pot acompanyar. Això sí, truca excusant la seva absència i felicitant-nos per la reinauguració.Biblio
La biblioteca és la mateixa però hem canviat la distribució, s’ha afegit un nou espai de formació, l’Anna la bibliotecària ja utilitza el programa milenium de la xarxa de biblioteques i tenim 10.000€ en llibres gràcies a la Generalitat!!
Ens han arribat molts llibres nous, sobretot d’infantil i novel·la, i també vàries subscripcions a revistes.
Feia falta aquest impuls a la biblioteca i potenciar la lectura, així hem pogut recuperar els vuit anys perduts de les dues legislatures anteriors en què no es va fer cap activitat a la biblioteca i els únic llibres comprats (només hi ha una factura d’aquells anys!) va ser una trilogia de llibres.
La Judith regidora de cultura aposta fort per la lectura i la biblioteca i això es nota!

Llibre3A les 8 del vespre entrem tots a l’auditori Salbà del CMC per la presentació del llibre de l’Heribert Ventosa que presentem enguany: “Arrels de campanar”.Llibre1
Per qui no conegui l’Heribert (“Liberto” pels que el coneixem de sempre), és un gran aficionat al senderisme i els viatges. Va ser alcalde de La Bisbal a finals dels anys 80 i a principis dels 90, dedicant-se professionalment a la construcció i el comerç d’hidrocarburs.
L’Ajuntament va publicar el 2003 un llibre de l’Heribert: “Gent: imatges bisbalenques al llarg de 100 anys”. Col·labora habitualment amb la revista El Marge a la secció “Una foto amb història”.
També és aficionat a les fotografies antigues, que recull i escaneja. Aquestes fotografies contenen la nostra història i són un tresor molt preuat!
Llibre2El llibre “Arrels de campanar” és un regal de la nostra història que ens fa l’Heribert, amb anècdotes i vivències de la gent de la Bisbal des de finals dels anys 1890 fins a 1960 i amb fotografies de Mossèn Pau Caldès dels anys 50 i 60. Aquest llibre no hagués estat possible sense el disseny i maquetació del Salvador Català (el Kta), moltes gràcies!
A l’Heribert li vam encarregar que fes el llibre de Sant Jordi després de la xerrada que va fer l’abril de l’any passat, organitzada per l’Associació de Dones la Roca Foradada.
Durant la presentació, l’Heribert ens explica alguna de les petites històries que conté el llibre i aconsegueix que tots tinguem més ganes de comprar el llibre a l’acabar!
Tenim 70 llibres que venem de seguida, però a partir de dimarts que ve tothom podrà comprar-lo a l’Ajuntament.
És molt interessant, us animo a comprar-lo per trobar-hi imatges de familiars i amics o de llocs i tradicions que han canviat molt amb el pas dels anys.

SoparCS1Acabada la presentació, marxo cap a Tarragona a un sopar molt especial: ex companysSoparCS de feina de Caixa Sabadell! Aquest estiu farà 4 anys que vaig plegar de la feina, però feia més anys que no ens vèiem la majoria.
De tota la colla la majoria segueixen treballant al BBVA i de la resta (que vam plegar i van agafar excedència) hem seguit camins molt diferents.
Hem gaudit d’un bon sopar al Restaurant Els Arcs de Tarragona, a part d’una companyia immillorable!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

  1. josep ferré 22 d'abril de 2017 4:56 pm Respon

    Antonio Salcedo Miliani havia estat professor meu d’art contemporani en la meva llicenciatura d’Història a al U.R.V.

Deixa un comentari