Dijous 20 d’abril: venda de llibres a l’escola per St Jordi, Junta de Govern, visita del President Mas a la Bisbal i sopar del Partit Demòcrata a Sant Sadurní

Dijous és un dia complert, d’aquells per recordar!

VendaLlibresComenço de 9 a 10 del matí a l’escola, venent llibres per Sant Jordi. Cada any l’escola Ull de Vent posa a la venda llibres i el guany va per l’escola, per comprar material o petites inversions. Sempre demanen la col·laboració de mares i pares per vendre els llibres dijous i divendres al matí, migdia i tarda.
A aquesta hora estic amb la Tònia i la Judith, no hi ha massa gent però, com que és el primer dia de venta, aprofitem per col·locar els llibres. També aprofito per comprar el llibre pel Rafel i autoregalar-me’n per mi!

A les 11 del matí tenim Junta de Govern Local, amb molts punts a l’ordre del dia i de molt importants. Ja fa unes quantes Juntes de Govern que aprovem propostes de les diferents regidories, propostes molt importants que s’aproven ara però que són fruit de més d’un any de feina, la majoria. Aquí teniu els punts més destacats:

Pròrroga per la gestió de la piscina municipal amb Aqualia, a proposta de la regidoria d’esports.
L’any passat se’ls va adjudicar la gestió amb la possibilitat de pròrroga per aquest any, amb les mateixes condicions que l’any passat. El preu és de 17.643,93€ (IVA inclòs) per la cloració de l’aigua, manteniment, neteja, servei de socorristes i servei de cursets de natació.

Convocatòria de subvencions per entitats culturals 2017, a proposta de la regidoria de cultura.
Aprovem la convocatòria per concurrència competitiva. La quantia aprovada al pressupost 2017 és de 25.800€.
Reconeixem la importància del teixit associatiu com a element dinamitzador del municipi. Finalitats de la subvenció: donar suport a les activitats i despeses ordinàries per fomentar el desenvolupament d’activitats, programes o projectes culturals impulsats per la societat civil dins el municipi; millorar la qualitat de vida de la ciutadania fomentant els valors de la convivència i cohesió social i potenciar les diades i les festes populars.
Les entitats i associacions han d’estar inscrites al Registre d’entitats de la Bisbal, per poder entrar a la convocatòria. Es poden presentar sol·licituds durant 15 dies des que surti publicada al BOP.

Convocatòria de subvencions per entitats esportives 2017, a proposta de la regidoria d’esports.
El mateix procediment que l’anterior, només canvia l’import de la partida de pressupost que és 6.000€.  Les sol·licituds també es poden presentar a partir de l’endemà de la publicació al BOP.

Adquisició directa d’un bé immoble per dur a terme una àrea d’aparcament d’autocars per l’Institut, a proposta de la regidoria d’ensenyament.
L’accés dels autocars a l’institut IES Coster la Torre és per un carrer d’un sol sentit que, quan arriben els 9 autocars al matí i al migdia, col·lapsen la circulació del camí de Gosch. Aquest adquisició directa és la compra d’un terreny davant l’institut que actualment és privat i que passarà a ser municipal. Posem un preu de sortida de 30.559,12€ d’acord amb les valoracions fetes. En el moment que es presenti la oferta, es podrà signar davant notari la compra del terreny.

Aprovació contracte menor per redactar el projecte i direcció d’obra del pàrquing de l’institut, a proposta de la regidoria d’ensenyament.
Aprovem un contracte menor de serveis tècnics de treballs per la redacció de l’àrea d’estacionament d’autocars a l’IES Coster la Torre. És per 13.068€ (IVA inclós).

Proposta d’aprovació de la despesa i pagament als beneficiaris de subvencions del menjador escolar, a proposta de la regidoria d’ensenyament.
El mes de març es van aprovar els beneficiaris i beneficiàries del servei de menjador escolar de la llar d’infants municipal L’oreneta i l’escola Ull de Vent. El preu mínim que fixa la Generalitat per cada menú escolar és de 6,20€, que inclou el menjar, el monitoratge i la neteja.
L’Ajuntament subvencionem els tiquets de manera que el cost final sigui de 4,50€. Subvencionem cada menú de la llar d’infants amb 4,14€ (el cost és de 8,64€ perquè fa falta més monitoratge a la llar d’infants) i en 1,70€ cada menú de l’escola Ull de Vent.
En aquesta junta aprovem la subvenció i el pagament dels menús de setembre a febrer, ambdós inclosos. Això vol dir que subvencionem 5.011 menús (3.958 de l’escola i 1.053 de la llar), que suposa un total subvencionat de 11.949,92€ (7.590,5€ a l’escola i 4.359,42€ a la llar). Correspon a una mitjana mensual de 16 usuaris a la llar i de 68 a l’escola. Hi ha més usuaris perquè s’hi han d’afegir els que no són beneficiaris de la subvenció i els que no la demanen.

Aprovació contracte menor de serveis per la realització d’un tram de franja forestal a Can Gordei, a proposta de la regidoria de medi ambient
Es fan 25 metres d’amplada de franja forestal per garantir la seguretat contra incendis a una part de Can Gordei, prop del barranc del Quadrell on, en la part més propera del barranc, es faran més metres d’amplada de franja. El pressupost és de 17.424€ (IVA inclòs).

Aprovació expedient de contractació del servei de redacció del projecte de rehabilitació del Poliesportiu Municipal, mitjançant procediment obert, a proposta de la regidoria d’esports
El pressupost de sortida del contracte és de 80.459,51€ (sense IVA). Poden presentar propostes les empreses durant els 15 dies després de la publicació al BOP de l’aprovació.
És per la redacció del projecte de rehabilitació de la zona esportiva municipal segons la idea guanyadora del concurs d’idees que es va realitzar el 2016. S’aporta una millora a la idea que és cobrir el terrat de la primera planta (sobre l’actual bar) per ubicar-hi despatxos, sales i serveis per les entitats del municipi.
Aquestes instal·lacions es van construir a començaments dels anys 70 i no s’han reformat ni actualitzat a normativa durant aquests anys ni quan l’Ajuntament el va adquirir per permuta el 2011.
La Mesa de contractació serà qui valori les propostes de projectes presentades, segons els criteris de valoració establerts al plec de clàusules.

Una Junta intensa i amb punts molt i molt importants!

Al migdia anem a dinar al restaurant Ull de Llebre per celebrar l’aniversari de la Judith, la regidora de cultura. Cadascú ens paguem el dinar però dinem junts i riem una bona estona.
Just després de dinar ens anem a canviar i agafar copes de cava de casa perquè a les 5 de la tarda el grup del Partit Demòcrata de la Bisbal hem quedat al Centre Municipal de Cultura per preparar la sala i rebre el President Mas.

Mas5Fa mesos que havíem demanat que vingués el President Mas a la Bisbal i avui tenim el privilegi d’escoltar-lo.
El grup de la Bisbal hem llogat la sala de dalt del CMC per la ocasió. Col·loquem les cadires, la tarima, el micròfon, les taules, … tot a punt!
Mas2
A les 6 de la tarda arriba a la Bisbal i el rebem el Joan Banach, cap local del PDeCAT, l’Olga Navarro, presidenta comarcal del PDeCAT, el Jaume Casañas, president de Federació Penedès del PDeCAT i jo.
Passem dins el CMC per reunir-nos 10 minuts amb els regidors del Partit Demòcrata i l’executiva local. Després ja pugem a la sala de dalt on l’esperen més de 130 persones.
Mas1El President Mas és una persona valenta i amb les idees molt clares que, en el moment en què el President del Govern Espanyol Sr Rajoy li va tancar la porta quan va anar a Madrid pel pacte fiscal català, no va tornar amb el cap cot ni derrotat, sinó que va lluitar i segueix lluitant per aconseguir el país que mereixem.Mas4
Presento al President i explico les circumstàncies en què em van presentar el President Mas. Fa 12 o 13 anys es va organitzar un dinar a Tarragona i, després de dinar, el Quim Nin me’l va presentar i vam parlar del que llavors era alcalde de la Bisbal, el Joan Poch que estava ingressat a l’hospital de Santa Tecla.
De seguida es va interessar pel seu estat de salut i va voler anar-lo a saludar. Vaig acompanyar el Quim Nin i el President a l’hospital per visitar el Joan Poch.
Mas8
El President ens explica la situació actual i de seguida passa la paraula als assistents perquè li facin preguntes, precs, comentaris, …Mas9
Tot seguit fem un brindis i segueix parlant amb les persones que han vingut a compartir aquesta estona amb el President. Demostra el que és, una persona propera, sincera i amb les idees clares.
A les 7 i pocs minuts marxa cap a Vilafranca a un altre acte.
Vull agrair a tot l’equip local del Partit Demòcrata la organització de l’acte, a tots els assistents i als alcaldes i regidors i regidores de la comarca!

Contacontes eròticsA les 8 del vespre seguim amb els actes de la setmana de Sant Jordi amb els contes eròtics per adults, a càrrec de la Noemí Caballer. Em sap greu no poder-hi assistir però vaig al sopar del Partit Demòcrata a Sant Sadurní amb el President Mas.
La Judith m’informa que hi ha molta gent i que és tot un èxit!

A Sant Sadurní el sopar està molt ben organitzat! Comparteixo taula amb la Marijó de Vilanova i el JoanMas3 Raventós de Vilafranca entre d’altres. Després del sopar a la Fonda Neus, parlen l’alcaldessa de Sant Sadurní la Maria Rosell i després del President Mas, acabant també amb preguntes i comentaris del públic.
Mas7Abans de marxar, que ja és tard!, ens fem una foto amb el President, els membres de l’executiva de la Federació Penedès del PDeCAT que hem anat al sopar: el Sergi Vallès alcalde de Torrelles de Foix, el Ramon Riera alcalde de Torrelavit, la Marijó de Vilanova i jo.

Un dia complert, cansada (un cansat agraït!) però feliç!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari