Diumenge 12 de març: recuperar la tradició dels 3 tombs i aniversaris familiars

Diumenge dels 3 tombs a la Bisbal!

3tombs1carrerRecuperem la tradició després de 8 anys de no celebrar-se. Hi ha molts motius perquè s’hagués pogut deixar de celebrar però el d’aquí, per imposició municipal de l’equip de govern d’ERC del 2010, va fer que hi hagués ganes de recuperar-ho.
I avui s’ha demostrat que ha estat tot un èxit. Primer de tot vull felicitar la Judith Vidal, regidora de cultura, qui ha organitzat tota la festa dels 3 tombs: esmorzar, colles participants, recorregut, benedicció, records, … Ha estat “maravillosa”!
També agrair a l’antiga Associació dels 3 tombs de la Bisbal que ens han ajudat facilitant-nos contactes de persones perquè vinguessin a participar-hi.
3tombs7carrer3tombs8carrer3tombs10carrer
L’esmorzar un èxit! Comptàvem per 180 persones màxim i s’han servit 220 racions. Gràcies Pere i Cristina per portar més menjar i fer que tothom pugui assaborir un bon esmorzar: pa, salsitxa i cansalada, amanit amb l’oli de la Bisbal i amb vi blanc i negre de Cellers Domenys.
3tombs17gitanesLes components del Ball de Gitanes de la Bisbal avui s’han estrenat, no ballant sinó venent tortells de Sant Antoni.I amb molts traça perquè els han venut tots!!
Els tortells típics dels 3 tombs els han fet entre el forn de les Escales i Aresmar, el forn de la plaça. Boníssims! Entre el bons que són i la traça de les gitanes venent, han venut tots els tortells. Èxit total!

3tombs9grallesEls grallers i tabalers de la Societat obrien pas als 3 Tombs i els han acompanyat en tot el recorregut. Al tercer tomb, Mn. Vladimir ha beneit els cavalls, complint amb la tradició.
Feien molt de goig els 3 tombs, ja que hi havia 27 genets i 36 carros de diferents tipus.
Una festa molt lluïda amb gent per tot arreu gaudint-ne!

Des de l’esmorzar fins a l’entrega de records ens ha acompanyat el Director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, el Jordi Agràs. També ens ha acompanyat en l’entrega de records la presidenta del Consell Comarcal Eva Ma Serramià i l’alcalde d’Albinyana i secretari de Presidència Quim Nin.
3tombs2carrer3tombs3carrer3tombs4carrer
Recuperar la festa dels 3 Tombs era una proposta electoral de convergència en les municipals del 2015 i que, aquest 2017, hem fet realitat. L’any que ve més i millor!!
3tombs6carrer3tombs15abanderada3tombs13carrer3tombs16carrer

Al migdia, tota la família hem dinat al restaurant bisbalenc Ull de Llebre per celebrar l’aniversari dels dos Rafels de la família.

No es pot demanar res més per un diumenge!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari