Dimarts 14 de març: reunió de l’ACA a Reus i convocatòria de Junta de Govern

Aquest matí he anat, amb la Leo Regidora de Mediambient, a Reus en una reunió de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) sobre “Subvencions adreçades als ens locals per actuacions d’abastament en alta“.

ACAReusUna reunió molt interessant on ens ha rebut la Sra. Trini Castro, Directora dels Serveis Territorials  de Territori i sostenibilitat de la Generalitat a Tarragona i en Jesús Martínez de l’ACA.
Ens han explicat la proposta de la nova ordre de subvencions pel 2017/2019. Són subvencions per garantir la disponibilitat del recurs i de la qualitat sanitària.
Entre elles la subvenció per la millora i reforç d’abastiments municipals en alta, un tipus de subvencions que ens hi acollirem pel pou de l’Esplai.
Ha estat una xerrada profitosa per tenir en compte quins tipus de subvencions convoquen i quins són els requisits que s’han d’acomplir.

De Reus cap a l’Ajuntament, que avui hi ha feina per tancar a temps els temes de la Junta de Govern del proper dijous 16 de març i preparar la convocatòria. Serà una junta de govern amb més de 20 punts a l’ordre del dia i amb propostes molt importants pel municipi i en concret per la Miralba i Can Gordei.

En el tema d’abastament d’aigua tant de xarxa com de dipòsits o pou, ens estem posant al dia i estem arreglant infraestructures i xarxes que fa anys que no s’hi ha fet res. L’anterior equip de govern va encarregar un dipòsit al Priorat de més d’1 milió d’euros i ja està, no va fer cap més inversió en la xarxa i no ho va pagar sinó que ho estem pagant en els rebuts d’aigua.
Ara estem invertint en canvi de trams de xarxa i en arreglar dipòsit i fer un pou nou, tot això fruit de la deixadesa de l’anterior equip de govern. I sense parlar de la depuradora de l’Esplai, que el dia que ho tinguem tot aclarit us sorprendreu de la manca de seriositat i les ganes de fer les coses malament.
És una llàstima però és l’herència que tenim que provoca gastar molts recursos en obres, inversions i temps que, si s’haguessin fet les coses bé, no caldria destinar-hi res. Amb això es comprova una vegada més, per desgràcia, que si un equip de govern ha actuat malament, malbaratant recursos i sense complir la normativa i tira pel dret, no passa res o es triga molt de temps a que passi alguna cosa. Mentre la justícia, la impunitat dels polítics i l’encobriment d’alguns partits polítics segueixi així, seguirà havent-hi corrupció i enganys sense que passi res. Confio que tot això va canviant i que tard o d’hora tothom haurà de pagar pel que ha fet o pel que no ha fet, almenys a la Bisbal amb l’anterior equip de govern (i el suport passat i present del seu partit).

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari