Dimarts 17 de gener: convocar la Junta de Govern i Consell d’alcaldes

Aquest dimarts al matí, acabar de preparar i signar els 15 punts de la Junta de Govern de dijous. El dijous ja els explicaré però hi ha punts importants com la concessió de subvencions a entitats, sol·licitud de subvenció a la Generalitat, bases pel proper concurs literari i donar-nos d’alta a l’Associació de Catalunya dels 3 tombs.

ImatgeCCBPAl migdia teníem Consell d’alcaldes al Consell Comarcal del Baix Penedès. Tenim establert un consell d’alcaldes al trimestre, però portem quasi un consell d’alcaldes per mes, on tractem temes molt importants i avui és un d’aquests dies.
Hem tractat temes de serveis conjunts com el d’oferir servei d’arquitecte municipal i arquitecte tècnic municipal als municipis que no tenen un funcionari o interí amb aquestes funcions, i que volen entrar en aquesta opció del Consell.
També hem parlat i comentat el fet de canviar o no canviar de programa informàtic comptable perquè s’adapti a la majoria de gestors de documents que tenim els municipis i facilitar la feina.
Tant aquest tema com el de l’arquitecte, que ja està en marxa, és pels municipis que s’hi vulguin acollir, en cap cas és obligatori per tots els municipis de la comarca.
L’existència dels Consells Comarcals és qüestionada per molta gent, però en temes com serveis socials, ensenyament (transport escolar i menjador), serveis a municipis (informàtica, …) o joventut, fan que municipis petits puguem accedir a aquests serveis i els puguem oferir als nostres municipis. És una manera de mancomunar serveis i unir esforços.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

  1. Josep Pros 19 de gener de 2017 1:27 pm Respon

    Tothom pensem que aquest estament és un cementiri d’elefants. Un lloc per complementar sous i poc mes.
    Comença a ser hora que els ciutadants hi veien utilitat.
    Salut.
    Josep

    http://ElConsellComarcals'activa

    • Agnès Ferré 19 de gener de 2017 10:58 pm Respon

      Sí Josep, hi ha serveis que si no s’oferissin des del Consell Comarcal, seria molt difícil que els poguéssim fer des de l’ajuntament. Per exemple Joventut, serveis socials, transport escolar, …

      http://agnesferre.cat

Deixa un comentari