Divendres 2 de desembre: reunió pel Papagai, encenem els llums de Nadal, decorant l’escola, proposta a les associacions de veïns i Maridatge a Mas Llagostera

Divendres amb aire nadalenc!

Divendres al matí ens hem reunit amb l’alcalde de Sant Jaume, en Magí Pallarés, per parlar de la delimitació del terme de la Bisbal i Sant Jaume a la urbanització del Papagai. La delimitació original del terme municipal és anterior a la construcció de la urbanització del Papagai i,per tant, quan es va haver construït les cases i carrers de la urbanització es va veure que el terme partida habitatges de manera que una part pertanyia a un municipi i una altra part a un altre.
La importància rau en la tributació de l’IBI, per exemple, i en el tema de serveis.
Per aquest motiu, el 1974 els dos ajuntaments van acordar modificar la delimitació del terme de manera que passés pels carrers sense partir finques.
I així ha estat fins els 2012 quan, l’anterior equip de govern d’ERC de la Bisbal, va modificar la delimitació del 1974 i la original, agafant més part del terme de Sant Jaume. Va aconseguir que moltes parcel·les quedessin amb una part en un municipi i una part en un altre.
Motiu? De raonable i urbanístic cap. De motiu electoral o d’interessos, ho hauria de respondre l’anterior equip de govern.
Per modificar la delimitació del terme municipal s’ha de crear una comissió i a Sant Jaume estava creada però a la Bisbal no.
Fa uns mesos la vam crear i avui ens hem reunit les dues comissions per modificar la delimitació amb consens dels dos ajuntaments.
Els dos hem coincidit en modificar-la deixant la delimitació del 1974, pels carrers sense dividir propietats.
Ara toca fer tots els passos per canviar-ho.

Escola2A les 3 del migdia vaig, amb altres mares i pares, a l’escola per ajudar a decorar-la de Nadal. LaEscola1 setmana passada estava a la classe del Magí i avui a la classe de l’Aniol a 6è.
Els de 6è preparaven ornaments pels arbres de Nadal que els professors havien preparat amb branques. Avui hem continuat fent ornaments i anant-los penjant a l’arbre.
Els de 3r penjaven als vidres de l’escola els treballs que van fer la setmana passada i que necessitaven uns dies per assecar-se.
Quan vam marxar a 2 quarts de 5, a l’escola ja havia arribat el Nadal!

CoordinadoraPer la tarda al CMC, el regidor de barris Pere Saumoy i en Feliu Gil, havien convocat totes les associacions de veïns de la Bisbal i també veïns on no hi ha associació de veïns constituïdes. Va ser tot un èxit perquè van assistir la Junta de veïns de l’Esplai, de Can Gordei, de la Miralba, de la Masieta i del Papagai, i també tres veïns de l’Ortigós i dos veïns de Santa Cristina.
La proposta que portàvem avui és una proposta que fa uns dos anys aproximadament que hi anem treballant i que portàvem al programa electoral del maig 2015: la proposta de crear una Coordinadora d’associacions de veïns de la Bisbal.
La Bisbal tenim 7 urbanitzacions i el barri de l’Ortigós. En els últims anys hem tingut moltes reunions amb associacions de veïns i amb veïns d’on no hi ha associacions i hem parlat de problemes, queixes i propostes pròpies de cada lloc però també moltes de comunes. I a partir d’aquí és quan hem començat a elaborar la base d’aquesta coordinadora per tractar els temes comuns a totes.
La idea principal és que sigui una coordinadora com vulguin les associacions, nosaltres proposem la idea i l’ajuda que faci falta.
Crec que és una molt bona iniciativa!

LlumsNadalBisbalAnant cap al CMC ja s’havien encès les llums de Nadal, a les portes del pont de la Puríssima. Els llums deLlumsNadalBisbal1 Nadal s’han posat al nucli de la Bisbal i també a les entrades de les urbanitzacions i a l’entrada de l’Ortigós.
Amb els llums encesos ja es respira l’aire que s’acosta Nadal!

 

MaridatgeAl vespre vam anar al Maridatge de “Medalles d’Or” a Mas Llagostera. Un entorn únicMaridatgePresentació per gaudir dels magnífics i sorprenents plats d’en Jordi Guillem de Lo Mam i dels espectaculars vins i caves d’en Jané Ventura, de la mà d’en Gerard Jané.
Va ser una vetllada amb bona companyia i un bon maridatge.
Orgullosa de poder gaudir-ne a la Bisbal!

MaridatgePrimerPlatMaridatgeSobrassada

MaridatgeCalamar

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari