Dijous 29 de setembre: Humana, Ajuntament, inici campanya “els gossos i les caques”, CC Alt Penedès i presentació candidatura PDC a Vilafranca

Hi ha setmanes que quasi no agafo el cotxe i d’altres que vaig amunt i avall. Aquesta setmana n’és una!

HumanaLa Maguy i jo hem agafat el tren a Calafell a quarts de 9 del matí per anar a Barcelona a l'”Humana Day“. Segur que heu vist i utilitzat el contenidor per roba usada que hi ha a l’escola nova, doncs aquest contenidor és de la Fundació Humana i avui celebraven un acte amb empreses i ajuntaments col·laboradors. Primer la Directora General d'”Humana Fundación pueblo para pueblo” ens ha donat la benvinguda i ha explicat la finalitat social de la roba usada i la importància de l’educació de qualitat als països del Sud.
De tota la roba que recullen la renten, l’arreglen i la posen a punt. Una part va a les botigues Humana on la vénen de segona mà i una part va a països subdesenvolupats.
Els diners de la venda de roba de segona mà, els destinen a diversos projectes d’educació, agricultura i treball.

Seguidament el Sr Enric Carrera, Relacions institucionals de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat de la UPC (UniversitatHumanaUPC Politècnica de Catalunya), ens ha parlat sobre la sostenibilitat, el medi ambient i l’educació en la qualitat. Una xerrada molt interessant on remarca que l’educació no és només donar informació i coneixements, sinó comprensió i implicació de les persones en aquests coneixements perquè actuïn.

Després ens han passat un vídeo d’una escola de Sud-àfrica engegada amb l’ajuda d’Humana, explicant el funcionament de l’escola i la relació amb els pares.
HumanaCongoQuan s’ha acabat el vídeo, hem escoltat el Sr. Oscar Matondo, encarregat de Negocis de la República Democràtica del Congo que ens ha explicat la importància de l’educació i el que està fent Humana per facilitar-ne l’accés a aquells nens i nenes que no estan escolaritzats.
Un matí interessant on hem aprofitat per parlar amb els representants d’Humana a la província de Tarragona.

Tornem a agafar el tren i cap a l’Ajuntament!

gosAquest migdia s’ha engegat, des de la regidoria de medi ambient, una campanya de sensibilització “els gossos i les caques”. Ja fa temps que trobem moltes caques de gos pel carrer, a qualsevol lloc i fins i tot davant de portals. La culpa és dels amos que no les recullen.
Per canviar la irresponsabilitat dels amos dels gossos, avui s’ha engegat una campanya informativa de sensibilització. Estic convençuda que és un primer pas molt important perquè els propietaris dels gossos en prenguin consciència.

A les 5 de la tarda ja era a Vilafranca a una reunió al Consell Comarcal de l’Alt Penedès amb el gerent i la tècnica de cultura. En aquesta reunió hi he anat com a Consellera comarcal de cultura per un tema de publicitat a les xarxes dels actes i activitats que s’organitzen al territori. Una molt bona eina que segur que us podré explicar ben aviat.
Sortint de la reunió he quedat amb l’Àngels Martín, amiga i companya de feina de l’any 1998!! quan vaig entrar a treballar a Caixa Sabadell.
Ara, per vàries circumstàncies, feia tres anys que no ens vèiem i avui hem quedat per passejar, fer un cafè i posar-nos al dia.

VilafrancaJaumeAl vespre presentàvem la candidatura de l’executiva de la federació Penedès a Vilafranca, on també s’ha presentat l’executiva comarcal amb el candidat Francesc Olivella al capdavant i amb un gran equip al costat.
VilafrancaTotsDesprés de la presentació, ha conclòs l’acte la Montse Candini, membre de l’executiva del partit i alcaldessa de Calella.
M’ha acompanyat l’amiga i companya incansable Judith!
Quan preníem una copa de cava he tingut el goig de saludar en Joan Raventós i Pujadó ex-diputat al Parlament de Catalunya. El vaig conèixer fa 8 o 9 anys quan, junt amb l’Heribert i el Joan Banach, vam anar al Parlament de Catalunya per parlar d’un tema d’ensenyament amb l’actual consellera Meritxell Ruix i per parlar per un tema d’urbanisme amb el Joan Raventós. Des de llavors no havíem coincidit fins avui!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari