Dimarts 17 de maig: jornada transparència a Barcelona i assemblea comarcal deCDC

Comencem la setmana laboral en dimarts i això despista. Tot el dia pensant que és dilluns!

Trans1Al matí he assistit a una jornada de govern digital a Barcelona sobre l'”aplicació pràctica de la Llei de la Transparència als ens locals“. Aquesta jornada estava organitzada pel Consorci de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) i la Diputació de Barcelona.
Molt interessant perquè és un tema nou legalment parlant: la llei espanyola sobre transparència i accés a la informació pública és del 2013 i la catalana del 2014, entrant en vigor el mes de gener de 2016.

L’administració local ha de ser transparent i, per tant, facilitar el dret d’accés a la informació pública. Però no és fàcil perquè:
– d’un dia per l’altre no es pot tenir tota la documentació i informació digitalitzada i en un portal de la transparència
– amb la informació i documentació que es facilita, s’ha de complir també la llei de protecció de dades
– s’ha de canviar de manera de treballar a l’administració pública i no és senzill ni ràpid

Tot i això crec totalment amb la transparència i que hem de treballar per aconseguir arribar-hi. Amb més transparència hi ha més informació, més participació i menys corrupció. Hi ha menys corrupció perquè es dóna accés a la informació dels processos, contractacions, …
Queda molt per fer començant per preguntar-nos qui controla que es compleixi i si els processos de supervisió o, en cas de denúncies, seran processos ràpids.
Desgraciadament a la Bisbal, el grup de CDC, hem patit durant 8 anys la manca d’accés a la informació i documentació per part de l’equip de govern d’ERC. Tant és així que encara tenim un judici pendent per no donar-nos còpia de les actes de Junta de Govern Local del 2007 al 2012 que per llei s’han d’entregar.
Esperem que en pocs mesos es pugui resoldre i que qui no va complir la llei assumeixi les conseqüències,però no tindrà cap sentit que se’ns entreguin unes actes de fa 7 o 8 anys.
Hem de mirar endavant i posar les eines per facilitar aquest accés, i això és el que estem fent!

VendrellAl vespre he assistit, amb militants de CDC de la Bisbal, a l’assemblea comarcal de CDC. Dins l’ordre del dia hi havia l’elecció de precandidats per anar a les llistes de CDC del 26 de juny. Ens hem presentat la Mar Vázquez i jo, com al desembre passat, i som les persones que representarem la comarca a les eleccions generals per convergència.

En aquesta assemblea, a part de la presidenta comarcal, Marifé Merchán, i militants de la comarca, ens han acompanyat el President de la Federació de CDC al Camp de Tarragona, Josep Ma Cruset, el Conseller d’Interior de la Generalitat, l’arbocenc Sr.Jordi Jané i el secretari de presidència de la Generalitat, i alcalde d’Albinyana, Quim Nin.
Portem un any seguit d’eleccions i encarem les generals de juny amb empenta, alegria, treball i il·lusió!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari