Dijous 7 d’abril: presentació del servei Reempresa a la comarca

ReempresaAquest matí he assistit, convidada pel Consell Comarcal, a la presentació del servei Reempresa a la comarcal.
Reempresa és una iniciativa promoguda per la patronal catalana Cecot i la Fundació Privada cp’Ac, amb la col·laboració del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que funciona com a espai físic i virtual per tal de coordinar els serveis efectius de recolzament al cedent i al reemprenedor en processos de reempresa.
Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria que fomenta la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen relleu en la propietat i en la direcció.

És un espai on pot acudir:
– cedent: aquella persona que vol vendre’s l’empresa o el negoci (indústria, taller, botiga, …) perquè es vol jubilar, perquè vol canviar de vida, …
– reemprenedor: aquella persona que cerca un negoci, que vol comprar un negoci que ja funciona

Ara el Consell Comarcal del Baix Penedès ha signat un conveni amb Reempresa per poder oferir aquest servei a la comarca. No té cap cost ni pel cedent ni pel reemprenedor i aquests obtenen orientació, assessorament i la possibilitat de vendre o comprar un negoci.
Qui vulgui més informació, es faran quatre sessions informatives al Vendrell (a l’Eina) a càrrec d’un consultor d’aquest servei. Són sessions adreçades a tota la comarca i seran els divendres 29 d’abril, 20 de maig i 1 i 29 de juliol de 10:00h a 12:00h.
Molt interessant i una bona sortida per qui vol vendre l’empresa i per qui busca entrar en un negoci que ja funciona!

Ara segueixo i acabo amb els temes de la Junta de Govern d’ahir, tots relacionats amb l’estiu:

Varis punts, per part de la Leo regidora d’esports, relacionats amb la piscina:
– Per portar la gestió de la piscina (socorristes, cursets, control de l’aigua, neteja de l’espai, …) vam aprovar un negociat sense publicitat. Això vol dir que es conviden vàries empreses a participar, seguint un plec de clàusules aprovades, i la Junta de govern decidirem quina empresa portarà la piscina aquest estiu (del 24 de juny a l’11 de setembre).
– També vam aprovar un procediment obert per portar el bar de la piscina. Aquí no convidem ningú, sinó que és obert i, per tant, es pot presentar tothom. En el moment que surti publicada al BOP aquesta aprovació, els interessats podran entrar al web de l’ajuntament i consultar el plec de clàusules amb totes les condicions d’aquest servei. Es crearà una mesa de contractació que és qui farà tot el procés fins a escollir qui portarà el bar. Hi ha un varem per avaluar les ofertes.
– Relacionat amb la piscina, hem aprovat sol·licitar subvenció a la Diputació de Tarragona per actuacions protecció salut pública per la seguretat de zones i bany (platges i piscines) per als ajuntaments. Hem sol·licitat 8.000€.

El Feliu, regidor de festes, ens va presentar el procediment de negociat sense publicitat per la contractació del representant espectacles musicals per la Festa Major d’aquest estiu, del 12 al 15 d’agost. Vam aprovar aquest negociat convidant 5 empreses.

Finalment, la Judith des de la regidoria de lleure, ens presenta un altre negociat sense publicitat. En aquest cas és per la contractació del servei del Casal d’Estiu, que serà del dilluns 27 de juny fins el divendres 9 de setembre, menys la setmana de la Festa Major (del 15 al 19 d’agost). Convidem 3 empreses a participar, on la Junta de Govern valorarem experiència, activitats proposades, preu, …

Treballant per aquest estiu que ja s’acosta: Casal, piscina i Festa Major!

Share

Deixa un comentari