Dimecres 6 d’abril: Junta de Govern i Consell de Federació CDC

Avui dimecres al matí hem celebrat la Junta de Govern Local i, com vaig comentar ahir, amb molts punts i d’importància.
Comentaré els de cultura, sanitat, servei assessorament enginyeria, medi ambient i dipòsit d’aigua.

IEPHem aprovat el Conveni amb l’Institut d’Estudis Penedesencs, que ja fa uns quants anys que es signa.
Aquest conveni és la col·laboració amb l’Institut d’Estudis Penedesencs per treballar en l’estudi i difusió de la cultura en l’àmbit penedesenc en general i en el d’aquest municipi en particular. És una aportació anual de 500€.
Durant aquest mes d’abril, l’Institut d’Estudis Penedesencs realitzarà dues activitats a la Bisbal:
el diumenge 17 d’abril, que presentarà el llibre “Camí ral de Vilafranca a Montblanc”, i serà en un tram del camí ral on es farà la presentació. D’aquí uns dies anunciarem lloc, hora, … perquè tots pugueu participar-hi. En aquesta activitat hi col·laboren també els Senderistes Bisbalencs.
Una altra activitat és el divendres 29 d’abril, on es presentarà també un llibre. Ben aviat us ho anunciarem.

Referent al Concurs Literari, el punt 11 de les Bases s’estableix que el Jurat estarà format per persones relacionades amb el món cultural i que es designaran per Decret de l’Alcaldia a proposta de la regidoria de cultura de l’Ajuntament. Aquest decret ja està signat i el jurat el formen la Sra.Nati Soler, la Sra.Rosa Ma Benach, el Sr.Joan Solé i la Sra.Ma Teresa Gil.
Ara els toca llegir i avaluar les més de 15 obres presentades al concurs i tenir a punt el veredicte pel dia de Sant Jordi.

A proposta del Feliu, regidor de Sanitat, hem aprovat un contracte menor pel control de plagues a les instal·lacions municipals i al clavegueram, per 2.587€ anuals. Està regulat quins són els controls obligatoris a fer per part dels Ajuntaments. A la Bisbal fins ara, el cost total anual era d’11.000€ i incloïa estudis com l’estat de l’aire, que és optatiu i considerem que una despesa innecessària pel nostre municipi.
Lligat al tema de control de plagues, hem sol·licitud subvenció a la Diputació de Tarragona per actuacions de protecció de la salut pública per a la gestió d’espècies plaga i espècies invasores en espais urbans i periurbans i recollida d’animals domèstics abandonats, per un import de  8.000€.

També hem aprovat un contracte menor per servei d’assessorament d’enginyeria per 8.712€ per un any Iva inclòs. És un contracte amb un enginyer per unes hores a la setmana i que porti les activitats, llicències ambientals, … S’han demanat pressupostos a tres enginyers i l’equip de govern  els hem valorat per poder prendre una decisió. L’anterior equip de govern va contractar serveis d’una enginyeria sense tenir més pressupostos per comparar. Són diferents maneres de fer.

L’últim punt a comentar avui  de la Junta de govern, són dues subvencions sol·licitades també a la Diputació de Tarragona, a proposta de la Leo, regidora de medi ambient:
Subvenció per al finançament d’actuacions de prevenció local d’incendis forestals, per 12.000€. Es farà una nova franja forestal al municipi.
Subvenció per actuacions de protecció de la salud pública i per a la millora de la gestió i qualitat de l’aigua de consum humà. Aquesta subvenció es demana per arreglar el dipòsit d’aigua de Can Gordei, sol·licitant 8.000€
Demà seguiré amb els altres temes!

Tarragona2Aquesta tarda/vespre, varis membres del grup de CDC de La Bisbal, hem assistit al Consell deTarragona1 Federació de CDC del Camp de Tarragona. Un Consell que s’ha fet obert a militants i simpatitzants on el Molt Honorable Artur Mas ens ha parlat del Torn Obert, procés per la refundació/creació de nou partit. És un projecte molt engrescador i que es fa escoltant a tothom i comptant amb la participació de molta gent!
Anem per bon camí i ens queda molta feina per fer, però estic convençuda que ho aconseguirem amb l’experiència adquirida, amb tot allò positiu que s’ha fet i mirant les equivocacions per no tornar-hi.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari