Divendres 18 de març: Mn Ballarín, casament i Ple ordinari

Avui 18 de març ha estat un dia molt divers.

MnBallarinPrimer m’he assabentat de la mort de Mossèn Ballarín i m’ha entristit. És cert que ja era gran, 96 anys, però era d’aquelles persones que quan el senties per la ràdio o per la televisió, es feien escoltar. Un gran mossèn, escriptor, catalanista i una persona amb les idees molt clares! Descansi en pau mossèn.

18marçCasament

A les 12 del migdia he tingut el goig de casar en Sergio i la Ma Paz, veïns de l’Esplai. És molt gratificant fer ús de l’autoritat conferida com alcaldessa i poder celebrar matrimonis, ja que comparteixes uns moments especials i plens de felicitat amb els contraents.
El Sergio i la Ma Paz venien acompanyats de les dues filles i els seus pares. Moltes felicitats parella!

A les 7 de la tarda hem celebrat el Ple ordinari amb onze punts a l’ordre del dia. Ha estat un Ple ràpid de només 45 18marçPle1minuts. En un Ple no hi ha un límit màxim de temps de durada però a ningú li agrada perdre el temps. Tant és la seva durada sempre que sigui per aportacions noves, punts de vista diferents o per preguntar, però si s’utilitza per parlar de temes que no toquen o per fer aportacions sense fonaments, no cal allargar la sessió.
Aquesta és una de les principals diferències entre els Plens d’aquesta legislatura i de les anteriors. En les legislatures anteriors aguantàvem discursos de temes que no entraven a l’ordre del dia, plens de demagògia i atacs personals i podíem estar més de tres hores sense parlar dels temes a tractar.
El Ple és un òrgan massa important i essencial per l’administració local com per desvirtuar-lo amb discursos barats i buits.

El resum del Ple d’avui:18marçPle2
1- Aprovar les actes de plens anteriors
L’acta del ple ordinari de desembre s’han aprovat per unanimitat i la del ple extraordinari de desembre s’ha aprovat per majoria (pels vots de CDC i PSC)

2.- Donar compte dels decrets d’alcaldia
Donar compte dels decrets d’alcaldia signats des de l’últim ple ordinari de desembre fins avui. Aquest punt no es vota.

3.- Renúncia de la regidora d’ERC
Donar compte de l’escrit de la Sra Yolanda Tienda renunciant a l’acta de regidora.

4.- Retribucions del càrrec de confiança
Proposta d’increment del sou del càrrec de confiança en 4.000€ anuals que es treuen de la partida del sou de la 1ra tinent alcalde. Ara les retribucions brutes anuals queden de la següent manera:
Equip de govern:
– Agnès Ferré: 26.000€
– Maguy Antolín: 34.000€
– Judith Vidal: 16.000€
– Leo Uceda: 16.000€
– Feliu Gil: 16.000€
– Pere Saumoy: cobra assistències (Ple, Junta Govern, comissió comptes)
Càrrec de confiança:
– Dani Caballero: 21.900,12€
S’aprova per unanimitat

5.- Modificació ordenança fiscal de la piscina
Proposta de preus per les entrades a la  piscina municipal. No seran abonaments mensuals ni de temporada, sinó que seran paquets de 10, 30 o 60 dies. De manera que només utilitzes l’entrada si vas a la piscina i, al no ser nominatiu, pots compartir-lo amb altres persones, com una “T-10” per exemple.
S’aprova per unanimitat

6.- Preu públic casal d’estiu
Es modifiquen els preus per adequar-los al preu del servei, facilitant apuntar-se per setmanes o quinzenes.
També s’incorpora el preu del servei d’acollida (de 3 quarts de 8 del matí fins les 9 que comença el casal) i el preu de menjador amb carmanyola.
S’aprova per majoria (vots a favor de CDC i PSC i vots en contra d’ERC)

7.- Adhesió creu de Sant Jordi
Proposta de suport a què concedeixin la Creu de Sant Jordi a l’elenc artístic arbocenc
S’aprova per unanimitat

8.- Crèdits extrajudicials
Aprovar factures d’Aqualia (total de 771,24€) d’exercicis anteriors que no estaven reconegudes ni pagades.
S’aproven per unanimitat

9.- Donar compte període mig de pagament
Cada trimestre es dóna compte del període mig de pagament de l’ajuntament, que ara està a 49,69 dies. Hem pogut rebaixar els més de 100 dies que vam trobar de període mig quan vam entrar a l’ajuntament el mes de juny

10.- Mocions
Moció presentada pel PSC de la Bisbal per reclamar a la Generalitat el reconeixement i pagament de deute amb l’Ajuntament. La regidora del PSC demana retirar aquesta moció de l’ordre del dia per modificar-la i presentar-la al següent Ple.

11.- Precs i preguntes
Es responen les preguntes que fan fer els regidors d’ERC al Ple ordinari de desembre i les preguntes que van entrar per escrit el dia 8 de març.

Acabo aquest divendres vigília de la Setmana Santa, amb pensaments de Mossèn Ballarín:

– La vida no és com te la donen sinó com te la prens.

– La solitud és perillosa: comença amb la pau i la contemplació, acaba amb l’oci, la dormida i la tristesa.

– La bellesa no demana la vida dels seus. Però és freda. Així que s’escalfa una mica es torna amor. I l’amor ja demana la vida i la mort.

– Et trobes amb molta gent que es confessa agnòstica, que vol dir que no sap res, o atea, que vol dir que sap que Déu no hi és. Mai no he trobat ningú sense una espurna cristiana.

– Cada home té alguna cosa de pur, alguna cosa de ple. Per més que fem, la tendresa ens sortirà per alguna esquerda.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

 

Share

Deixa un comentari