Dimecres 16 de març: convenis amb la Fundació Pau Casals i amb Jove Baix Penedès, llibre de Sant Jordi, …

Avui dimecresprimer hem fet reunió amb la tècnica d’ocupació a l’Ajuntament de la Bisbal, per fer el seguiment del nou servei SOM Bisbal iniciat l’1 de desembre. Realment s’està fent molt bona feina, ja que tenim més de 120 usuaris, vàries ofertes i 6 persones que han trobat feina. Pot semblar un número molt petit però cal tenir en compte que és un servei molt nou i que la prospecció empresarial requereix el seu temps. Estic molt satisfeta d’aquest nou servei, i estic convençuda que seguirà així, sobretot per la gran feina de l’Arantzazu, la tècnica d’ocupació.

Després s’ha celebrat Junta de Govern Local, on no hi he pogut assistir perquè estava en la inauguració d’una exposició.
Hi ha molts punts destacats:

16març1Aprovació conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació Pau Casals
Amb aquest conveni, la Bisbal col·labora amb la Fundació per promocionar la figura i els valors del gran mestre Pau Casals. L’aportació de l’ajuntament és de 200€/any, durant 3 anys. Una de les aportacions a la Bisbal com a municipi col·laborador, és que tots els veïns i veïnes empadronats a la Bisbal podrem visitar gratuïtament el museu Pau Casals. Ja us n’informarem més endavant.

Ratificació decret alcaldia del Conveni amb Jove Baix Penedès, del Consell Comarcal
L’Ajuntament ja tenia aquest conveni però durant les dues legislatures anteriors es van donar de baixa.
És un conveni molt important i fins i tot imprescindible per municipis mitjans/petits que no tenim suficient personal ni mitjans per tirar endavant polítiques de Joventut.
A la nostra comarca del Baix Penedès tenim la gran sort de comptar amb grans professionals treballant a Jove Baix Penedès, des d’on treballen conjuntament amb els municipis de la comarca per plans de joventut, formació, ocupació jove, salut, …
A partir d’aquest 2016 ja en tornem a formar part!

Pla Agrupat Formació Continuada
És un pla que signem amb la Diputació perquè els treballadors municipals puguin ampliar i actualitzar la seva formació, podent oferir així un millor servei i més eficient.
És molt important la formació continuada, i més avui dia que es modifiquen moltes lleis i reglaments i on s’han canviat molts processos.

Proposta edició llibre de Sant Jordi
Com cada any publiquem un llibre de temàtica bisbalenca i/o autor bisbalenc per Sant Jordi. No us desvetllaré quin serà aquest any … haureu d’esperar a la setmana que ve que es repartirà la revista “Torre de guaita” i ho descobrireu.
Felicito a la regidora de cultura per la gran tasca en la organització d’aquesta edició i de tots els actes del cap de setmana de Sant Jordi.

Compromís dret accés al conjunt de biblioteques que el Departament de Cultura ofereix als equipaments bibliotecaris
No estàvem donats d’alta a la xarxa de biblioteques de Catalunya.
Avui hem iniciat els passos per formar part d’aquesta xarxa, després de la reunió mantinguda amb el director dels serveis territorials de cultura de la Generalitat a Tarragona, Jordi Agràs. Entrar dins la xarxa comporta més mitjans i avantatges com participar en activitats que s’organitzen a totes les biblioteques, clubs de lectura i el préstec interbibliotecari, entre d’altres.

– Dins les factures aprovades, faig esment de l’encàrrec de nous llibres per la biblioteca: 1.000€ en llibres aquest any, després de 8 anys on l’adquisició de nous llibres no ha arribat als 150€.
En el pressupost d’aquest 2016 tenim partida de 500€ i, a més, la Diputació de Tarragona ens ha concedit una subvenció de 500€ més.
Per seguir amb la política de comerç de proximitat, els hem encarregat a la llibreria de la Bisbal.
Ben aviat en podreu gaudir!

16març2Aquest matí, com us he comentat abans, he assistit en representació del Consell Comarcal a la inauguració de l’exposició de pintures del Sr. Manuel Quinquillà.
L’exposició estava organitzada per la Fundació Santa Teresa a l’escola de Turisme.
Són quadres molt variats, de diferents estils i molt interessants. El pintor és nascut a Lleida però ja fa anys que viu aquí i que compagina la seva professió de bomber amb la pintura.
Us recomano que la visiteu!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

 1. Ara sí 17 de març de 2016 10:58 am Respon

  Xifre d’atur a La Bisbal a 29 de Febrer 2016.
  Es produeix un petit augment del 0,78% i passa a ser de 386 aturats. (25 menys que el 2015)

  A mateixa data de l’any 2015 eran 411 els aturats.
  El 2014 eran 410 i el 2013 448.

  • Agnès Ferré 18 de març de 2016 10:25 pm Respon

   Gràcies per la informació Jacint. Tot i el petit augment, tenim menys aturats que l’any passat.

   http://agnesferre.cat

Deixa un comentari