Dimecres 2 de març: reunió amb Fecsa, Junta Govern i Ple al Consell Comarcal

arbre

Avui dimecres dia 2 de març és un dia marcat pel vent.
La Bisbal és terra de vent però aquest hivern és molt suau i dies com avui, que altres anys eren habituals, ens sorprenen!

Aquest matí la 1ra tinent alcalde i jo ens hem reunit amb un representant de Fecsa-Endesa i una tècnica de l’empresa. Hem aprofitat per entregar-los les 787 signatures recollides, moltes gràcies a totes les persones que heu signat!!
Explicant-los la situació ens han comentat que totes les línies passen revisions cada tres anys i després tenen un any per reparar i millorar el que surt de l’informe d’aquesta revisió. Ara l’han executat i, per tant, en aquest any es farà el manteniment i es repararà el que calgui.
Sabem que és una batalla difícil però continuarem batallant-hi!

Al migdia hem celebrat Junta de Govern Local amb punts habituals d’obres, aprovacions de factures, pagament de factures, padrons del mes en curs (dels serveis que ofereix l’ajuntament: llar d’infants, música i gimnàstica) i més temes, d’on en destacaré un.
És la convocatòria de subvencions del xec nadó, per naixements i adopcions del 2015. En el moment en què surti publicat al BOP (Butlletí Oficial de la Província) hi haurà vint dies per presentar les sol·licituds. Aquesta convocatòria ve de les bases que vam aprovar en el Ple de novembre de 2015 i després de dotar la partida pressupostària corresponent al pressupost del 2016, per poder atorgar aquestes subvencions.

A la tarda hem celebrat Ple al Consell Comarcal, amb varis punts a l’ordre del dia on destacaré un, que és el més polèmic: la proposta del grup de CDC per adherir-se a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència).
L’AMI engloba els municipis i administracions que aprovin per majoria absoluta adherir-se a aquesta associació que treballa per aconseguir la independència.
És polèmic en el moment en què algunes formacions polítiques manifesten que és una proposta excloent i que no manifesta la voluntat del Baix Penedès, ja que les eleccions de setembre i desembre passat van dir clarament que no al procés. Tota opinió és respectable i tothom té dret a rèplica, però de la mateixa manera qualsevol partit amb representació al Consell pot presentar les mocions i adhesions que consideri importants i necessàries i sotmetre-les a votació.
Avui s’ha aprovat l’adhesió del Consell Comarcal del Baix Penedès a l’AMI per 17 vots a favor (CDC, ERC i la CUP), 15 vots en contra (Sí es pot, PxC, PP, Ciutadans i el PSC) i 1 abstenció (Iniciativa).
Un pas més per construir un país millor!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari