Dijous 26 de novembre: SOM Bisbal

SomBisbal1Després de cinc mesos de legislatura, inaugurem un nou servei que és un dels principals objectius d’aquesta legislatura: el servei d’ocupació municipal SOM Bisbal.
Aquest matí, a l’auditori del CMC, més de 50 bisbalencs i bisbalenques hem assistit a la xerrada a càrrec de:
– la Gemma Colàs, tècnica d’ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), al Vendrell
– la Susana Mur, tècnica d’ocupació del Consell Comarcal del Baix Penedès
– i l’Arantzazu Longares, tècnica d’ocupació de l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès.
Ha estat molt interessant perquè hi ha molts serveis que tenim a disposició i que la majoria de les vegades les desconeixem sobre tipus de formació, programes per buscar feina, assessorament, …
L’Arantzazu s’ha presentat com a nova tècnica d’ocupació, explicant que és un servei dinàmic i flexible en funció de lesSomBisbal2 necessitats de les persones usuàries del servei. Servei que es complementa amb els incentius per autònoms i contractacions de bisbalencs/ques que entren en funcionament a partir del 2016.
És un servei indispensable enfocat a les persones, tenint en compte que comptem amb un 26% d’atur (dades del juny) superior a la mitjana de la comarca.

Fins ara no existia un servei d’ocupació municipal. Com va dir ahir al Ple extraordinari una regidora d’ERC: “aquest servei ja existia, el fèiem nosaltres”. Doncs no! un servei d’ocupació ha d’estar en mans de professionals, almenys quan el que busques és formar i ocupar la gent i no aconseguir vots!

A partir d’ara, totes les persones poden demanar hora per aquest nou servei a l’Ajuntament. És el principi d’un servei que anirà creixent i modelant-se en funció de les persones, el que ha de ser!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

 

Share

Deixa un comentari