Dimarts 20 d’octubre: diagnosi socioeconòmica i territorial del Baix Penedès

20oct1Aquest dimarts al matí he assistit a aquesta primera sessió a l’Eina, a través del Consell Comarcal del Baix Penedès.
Hi érem polítics, tècnics, sindicats i empresaris de la comarca.
L’empresa encarregada de fer aquesta diagnosi ens ha presentat un diagrama DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses, oportunitats) i tot seguit hem fet grups per comentar la situació comarcal, tot enfocat a poder treballar per millorar l’ocupació a la comarca.20oct2

Ha estat molt interessant perquè, tot i que molts aspectes els sabem tots i no han canviat, és important que de diversos indrets i sectors de la comarca exposem els coneixements des de diferents punts de vista.

Realment som una comarca variada, amb platja i muntanya, amb turisme i agricultura i amb bona part de la població que viu en nuclis allunyats dels nuclis urbans. També som una de les comarques amb més atur de Catalunya i d’un baix nivell formatiu.
Amb tot això cal seguir i posar fil a l’agulla per millorar tots aquests indicatius.

Al novembre tenim una altra sessió i desprès cal que l’estudi no es quedi només en un estudi, sinó que serveixi per posar en pràctica projectes i iniciatives. Confio que serà així, és feina de tots!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

 

 

Share

Deixa un comentari