Tenim 3 minuts per parlar dels pressupostos de 2015

IMG-20141121-WA0000 El 21 de novembre de 2014, l’Alcalde de La Bisbal Josep Mª. Puigibet, torna a protagonitzar un Ple Municipal esperpèntic al presentar els pressupostos de 2015, que aprova sense permetre el debat ni donar cap explicació sobre els motius i criteris seguits en la seva elaboració. El pressupost presentat és de 3.720.000 euros, xifra aquesta molt allunyada de l’aprovada a principis de legislatura, que era de 7.900.000 euros. Aquest descens s’explica pels greus problemes de finançament que actualment té l’Ajuntament com a conseqüència d’una continuada política de descontrol de la despesa, el que ha obligat a l’Ajuntament a adoptar plans d’ajustament per tal de complir amb el objectiu d’estabilitat pressupostària que actualment s’imposa a les Administracions Públiques.

Com és habitual a La Bisbal, l’alcalde d’ERC, només va deixar parlar als regidors de l’oposició durant tres minuts, temps aquest totalment insuficient per tractar sobre el pressupost de tot un any.

Cal dir que els regidors de CiU portem lluitant des de l’inici de la legislatura per aconseguir que se’ns reconegui el dret a una intervenció “normal” als Plens. Aquest és un dret fonamental, reconegut per totes les constitucions democràtiques del nostre entorn, però l’alcalde de la Bisbal l’ignora i només ens concedeix tres minuts per defensar els nostres arguments, sigui quin sigui el tema a tractar. Cal dir que aquest comportament de l’alcalde va ser denunciat pels al tribunal Contenciós-Administratiu, i aquest tribunal va sentenciar dient que aquesta pràctica és antidemocràtica i il·legal, però Puigibet no ha fet cas de la sentència i ha acabat impugnant-la. Ara el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya té la paraula.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

2 Comments

  1. jferrec 23 de Gener de 2015 5:22 pm Respon

    A base de garrotades ha aprés a moderar-se econòmicament. Ha baixat un 50% aprox. el pressupost. Segons com es miri, això és positiu; segons com es miri, és negatiu. Depèn.

    http://josepferre

Deixa un comentari