Prometre feina: populisme d’ERC de La Bisbal

Aquest agost de 2014, el repartiment d’un “COMUNICAT IMPORTANT” emès per l’Àrea de Formació i Treball de l’Ajuntament , signat per la Regidora d’ERC responsable de l’àrea, Montserrat Mestre, suposa una altra mostra de l’anomenada política populista, especialment recomanada en períodes preelectorals, quan es fa necessari recordar als possibles “beneficiaris” dels hipotètics favors, on han d’anar destinats els seus vots.

Hi ha qüestions que són molt sensibles per a les persones que no poden quedar en mans dels polítics, perquè no en facin un ús partidista. De fet, la pròpia Unió Europea així ho reconeix i recomana als estats membres que el control i l’administració d’aquestes qüestions es deixi en mans de institucions integrades per persones independents i allunyades de la lluita política. No cal dir que pels països amb més tradició democràtica que el nostre, aquesta recomanació és norma, i al front de serveis com els bancs d’aliments i les ajudes als aturats, es realitzen a través d’organitzacions independents dels polítics.

Recordem que el gran argument d’ERC, a la darrera campanya electoral, era la creació de 800 llocs de treball, i per motiu tan engrescador ja van ser recollits a l’Ajuntament un número important de currículums, tots ells controlats “escrupolosament” per la regidora, no faltaria més!. Tot plegat un gran fracàs, reconegut al propi comunicat, a on es diu que ”ja no ens accepten els currículums dipositats a l’Ajuntament” i que “durant aquest any 2014 ja s’ha ofert feina a 12 persones del municipi en diferents empreses locals i d’alguna població veïna”, és a dir, que ni tan sols es pot afirmar que s’ha aconseguit feina per a alguna de les persones que han presentat el currículum.

L’acció política que fa l’Ajuntament amb els aturats no ajuda a solucionar el problema de l’atur. No és una política de creació de llocs de treball, sinó que és una política de captació de vots . Una política de creació de llocs de treball ha d’incidir sobretot en aquells ens o institucions que els poden crear, és a dir, les empreses. És per aquesta raó que el grup municipal de CIU va promoure un Ple Extraordinari el Maig de 2012, on va presentar tot un seguit de mesures anticrisis que eren assumibles, tot i els limitats recursos de que disposa el nostre Ajuntament. En moments tan crítics es demanava que es destinès un 5% del pressupost (uns 300.000 euros) per adoptar una sèrie de mesures de foment de l’activitat econòmica. L’equip de Govern no en va voler saber res i, n’estic segur que sense escoltar-les ni analitzar-les, les va rebutjar .

Entre les mesures proposades cal destacar les següents, algunes de les quals sens dubte, podran ser adoptades en el futur quan els nostres vots siguin decisius:

a) Fer una Web municipal amb l’objectiu de que a través d’ella es puguin canalitzar les ofertes i demandes de treball, sense interferències innecessàries,

b) Compromís de simplificació i celeritat administratives per la concessió de llicències d’activitats,

c) Establiment de subvencions de 1000 euros per cada alta d’autònom o nou lloc de treball creat per empreses de reduïda dimensió per a persones empadronades al municipi ,

d) Bonificació ICIO de un 80% de la quota per foment de l’ocupació. Aquestes i altres mesures que varem presentar, si que podrien ser una font de creació de llocs de treball.

El que ens proposa la regidora de Treball, és una altra cosa que no té res a veure amb aquella finalitat i que ni tan sols ajuda a solucionar aquest greu problema.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari