Canvis en la diada castellera de la Festa Major’11

El grup municipal de CiU de La Bisbal del Penedès vol fer les següents puntualitzacions adreçades a tot el món casteller referides a la polèmica produïda per l’alcalde d’ERC del nostre municipi, Josep M Puigibet.

Mai s’havien fet a darrera hora les negociacions amb les colles castelleres. Fins el 2009 la Comissió Castellera, integrada per gent bisbalenca que estima i que sap de castells (i això és molt important!), amb el total suport dels equips de govern i el Patronat de Festes, negociava amb les colles, ajustava pressupostos a base d’hores de feina, bona comunicació amb les colles i d’altres aspectes que feien mantenir la diada amb criteris de seny i humilitat. Aquesta manera de fer va canviar a partir del 2009, quan va passar un “ELEFANT” per la comissió, la va esmicolar i va decidir amb un “ORDENO Y MANDO” que seria l’alcalde qui portaria la Diada mostrant un despreci absolut, acompanyat de prepotència i amb dubtosa capacitat i estimació per aquest món i la implicació històrica que té pel nostre municipi.

Aquestes últimes diades les ha gestionat el mateix alcalde tirant de talonari i sense comptar ni amb el Patronat de Festes (fa uns anys que no el convoca) ni amb les persones enteses. Fins el 2007 les Diades pujaven uns 18.000€ de mitjana, però des que l’alcalde va agafar-ne les regnes han pujat molt més, ell mateix afirma en unes declaracions que la Diada del 2010 va costar 25.000€!
Fa dos anys ERC a la revista municipal dels mesos de juny i juliol deia “Puigibet ha aconseguit portar a les 3 colles de més renom de Catalunya gràcies a la seva empenta i a la seva magnífica gestió”.

Trobem que és un greuge que la colla guanyadora en els darrers concursos castellers no actuï en una diada de les més importants dins el món casteller, com és la del 15 d’agost a La Bisbal. No sabem si els motius que han portat a decidir al Sr. Puigibet a no contractar un mes abans de l’actuació, els Castellers de Vilafranca són merament econòmics (quan ni se’ls ha escoltat) o s’hi barregen altres temes. Tot és possible amb les formes de fer que té aquest equip de govern.

Les últimes declaracions del Sr. Puigibet del motiu d’aquest canvi de colles diuen que no només són motius econòmics, sinó que també és per obrir les portes a les colles “reduïdes”.

El nostre grup municipal demana a l’equip de govern( governa gràcies a 900 vots) que:

  • Retorni la gestió de la diada a la comissió castellera i torni a convocar al Patronat de Festes després del fracàs del seu intent de monopolitzar-ho tot.
  • Per obrir les portes a les Colles que ell anomena “reduïdes” i que creiem més adequat anomenar petites, demanem que actuïn un altre dia com podria ser la Fira o actuar per la Diada del 15 d’agost però no avisant un mes i mig abans.
  • Prefereix el grup de govern d’ERC promocionar els jocs de guerra en comptes de promocionar i donar suport als castells, patrimoni immaterial de la humanitat?
  • Perquè l’equip de govern d’ERC no vol promocionar la nostra vila a la televisió pública amb la diada castellera a Cost 0€?

Volem animar a la comissió castellera, amb la col·laboració de les colles, perquè agafin la iniciativa per bé del món casteller i posin el seny i la bona gestió que ha faltat a l’Ajuntament actual.

Finalment, des del grup municipal de CiU lamentem la manera com s’ha portat el tema i la falta de respecte per totes les Colles que han hagut de renegociar i “perdre” temps a última hora per saber si són els escollits pel Sr. Alcalde per actuar en la Diada d’enguany.

Share

Deixa un comentari