Dimecres 24 de gener de 2024: reunions i presentació del protocol de la diada castellera del 15 d’agost

Dimecres 24 de gener: reunions i presentació del protocol de la diada castellera del 15 d’agost

Al matí tinc diferents reunions, d’on destaco la reunió amb l’enginyer que redacta el projecte de l’aparcament del barr ide la Riba, que ben aviat serà una realitat!

A les 8 del vespre presentem, a l’auditori del CMC, el protocol de la diada castellera del 15 d’agost. La diada castellera és la diada castellera més important pels bisbalencs i les bisbalenques, i una de les més importants pel món casteller.
Ja faun temps que les dues colles vallenques i la colla de Vilafranca, ens demanaven fer un protocol, posar per escrit tal i com funciona actualment la diada i establir millores per fer-la més àgil i de manera que no hi hagi malentesos.
I ens hi vam posar. Al parlar del protocol amb la Colla castellera de la Bisbal, va sorgir la proposta de canviar l’hora de la diada i fer-la per la tarda. El motiu principal és la temperatura del 15 d’agost al migdia, que fa que la plaça es vagi buidant i que afecti a les colles.
A nivell eprsonal, no ho canviaria, perquè pels uqe som d’aquí hem crescut gaudint de la diada al migdia, passant calor i anat a dinar tard. Tota la Festa Major es va actualitzant, però el 15 d’agost es resistia. És un dia molt especial on comencem amb les matinades, esmorzar de matinades, missa, cercavila, castells, dinar, futbol, ball de tarda i ball de nit. I fer la diada per la tarda, ens canvia completament el dia 15 d’agost! Però ens adaptem per millorar i estic segura que seguirem gaudint e la diada!

A la presentació d’avui hi assisteixen molts bisbalencs i bibalenques; el president, el cap de colla i membres de la colla Castellera de la Bisbal els Bous; el president i cap de colla dels Castellers de Vilafranca i membres de les tècniques de la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Moltes gràcies per assistir-hi i per fer de a Bisbal una gran plaça castellera!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari