Dissabte 16 de desembre de 2023: premi agulla d’or pel vestit “La fada dels Vinyets”, de l’Associació de dones la Roca Foradada. Felicitats!

Dissabte 16 de desembre: dia a Mollerussa amb l’Associació de Dones, al concurs de vestits de paper

Avui és un dia molt especial, acompanyem a les dones de l’Associació de dones la Roca Foradada que fa més de sis mesos que cus un vestit de paper, dirigides per la Vero, per presentar-se al concurs de vestits de paper de Mollerussa. De la Junta donen una flor d’ametller feta de paper,perquè ens la posem.

Marxem a les 11 del matí de la Bisbal, amb autocar, cap a Mollerussa. Baixem al teatre l’amistat on les cosidores inscriuen el vestit. Anem a dinar al restaurant la Il.lusió on es menja molt i molt bé.
A les quatre de la tarda tornem a ser al teatre l’amistat amb la Tània Bouza, que és la model del vestit. Aquí hi entren les modistes per ajudar-la a vestir i preparar-ho tot pel passe pel jurat, que és a les 5 de la tarda.
Nosaltres mentrestant anem a fer una volta i admirem els vestits de paper, col·locats en vitrines, que hi ha pel centre de la ciutat. Espectaculars! S’ha de tenir en compte que en aquest concurs només es pot fer servir paper: fil de paper, cola de paper, tot tipus de paper, … És un art!

A les 5 de la tarda tornem al teatre i podem gaudir de la passarel·la del jurat. Hi ha cinquanta-quatre vestits presentats, dividits en tres categories: roba de carrer, fantasia i època. Cadascun té moltíssimes hores de dedicació i un disseny.
Quan surt la nostra, al·lucino! No havia vist encara el vestit, tot i que me l’haguessin explicat. Un vestit amb tots els elements de la nostra terra: vinya, olivera, ametller i garrofer. Em comenten que han fet més de mil flors d’ametller i més de cent garrofes de paper. Moltes felicitats!

Abans que acabi la desfilada, anem a fer una volta per gaudir de la il·luminació nadalenca. Preciosa! Visitem també el mercat de Nadal que està situat davant l’Ajuntament.

tornem a les vuit del vespre per sopar i saludem al Marc Solsona, amic i alcalde de Mollerussa. El felicitem per l’enllumenat de Nadal i per tenir una ciutat tan endreçada. Molta il·lusió de veure’t, Marc!

A les deu de la nit comença la desfilada oberta al públic, amb el veredicte fet del jurat però sense saber-lo. Amb la sala plena i tot a punt, els vestits encara impressionen més! Arriba l’hora que entri la Tània amb el vestit “La fada dels Vinyets”, i des de baix la sala encara és més impressionant!

A quarts de dotze de la nit donen els veredictes i les que som de la Bisbal ens aixequem d’alegria quan donen el premi agulla d’or al vestit de l’Associació de dones. Un premi molt i molt merescut!

No marxem fins passades la una de la matinada, perquè deixem allà el vestit, es queda al museu per exposar-lo. I tornem amb autocar a la Bisbal. La tornada és amb son però amb orgull de la feina ben feta i del premi merescut!

D’aquí un temps, si aneu al museu de vestits de paper de Mollerussa, podreu admirar el vestit “La fada dels Vinyets” de l’Associació de dones la Roca Foradada!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari