Dijous 12 de desembre: Ple extraordinari, decorar l’escola, reunió comarcal amb la Diputació de Tarragona i acte de reconeixement del Grup Entrem-hi

Dijous 12 de desembre: Ple extraordinari, decorar l’escola, reunió de la comarca amb la Diputació i acte de reconeixement d’Entrem-hi.

Avui començo aviat fora de casa, perquè m’he aixecat com sempre però a les 8 del matí ja sóc al consultori per fer-me un anàlisi de sang, rutinari. I a dos quarts de 9 tenim el Ple extraordinari que hem convocat amb un sol punt, perquè per terminis no podem esperar al Ple ordinari de dilluns que ve.
Proposem no acceptar la sol·licitud d’Aqualia de modificació de tarifes proposada per l’empresa concessionària del servei d’abastament d’aigua potable.
El 4 d’octubre l’empresa concessionària entra a registre la proposta de la següent modificació de les tarifes aplicades al servei:
Proposen augmentar la tarifa del 1r tram de consum (de 0 a 20m3) i dues de les tres quotes fixes (que es van rebaixar el 2017 un 30%).
L’increment global que proposen és del 10% superior a l’actual, per cobrir unes pèrdues que calculen de 65.141€ .
El 18 d’octubre, una vegada repassada la documentació aportada per l’empresa concessionària, es detecten mancances i requerim que ens aportin, en el termini d’un mes, la següent informació: justificació de la dedicació del personal, justificació de les despeses de tractament i anàlisi de l’aigua, informació detallada de l’immobilitzat i justificació de l’informe de les actuacions realitzades a la xarxa d’abastament i sanejament durant el 2018 i 2019.
El 25 de novembre l’empresa concessionària aporta la documentació.
A partir d’aquí, la secretària-interventora emet un informe desfavorable, que és amb el que es basa la proposta del Ple.
Les principals conclusions de l’informe desfavorable són les discrepàncies en l’aplicació de despeses al servei, la imputació al servei del fons social per pobresa energètica (que al conveni consta que és a fons perdut) i la diferenciació en el càlcul de les amortitzacions.
Cal dir que el 27 de febrer de 2019, l’empresa concessionària FCC – AQUALIA, SA ja va presentar una sol·licitud per a la modificació de les tarifes.
Proposaven un increment d’un 8% de mitjana per cobrir l’increment d’algunes partides de despeses per unes pèrdues de 48.000€
En poc més de mig any, tornen a presentar una proposta d’increment de tarifes.
Cal tenir en compte que el 2017 vam baixar les quotes fixes del rebut de l’aigua i es van crear les tarifes social i la de fuites però que, del 2017 fins ara hem fet:
– Inversions a la xarxa d’aigua (Papagai i Can Gordei) que fan que actualment hi hagi menys fuites d’aigua i, per tat, menys reparacions a la xarxa
– Inversions amb la instal·lació de comptadors a les sortides de pous i entrades de dipòsits
– Canvi del bombeig amb gasoil pel bombeig elèctric al pou de la Masieta, que fa disminuir-ne les despeses
I altres inversions que disminueixen les reparacions a la xarxa. Això vol dir que hi ha menys despesa que fa uns anys.
No acceptem aquest augment de tarifes per les discrepàncies en els càlculs de l’estudi que acompanya aquesta modificació i tampoc l’acceptem perquè, amb les millores a la xarxa que hem fet i farem, redueixen les despeses de reparacions.
Aprovem la proposta per unanimitat dels presents: 6 de Compromís amb la Bisbal, 2 del PSC, 1 d’Units, 1 d’Ara i 1 d’ERC.

La resta del matí a l’Ajuntament amb reunions i feina fins a quarts de tres del migdia, que marxo ràpid cap a casa per fer dos entrepans (un per mi i un per l’Aniol). Quan arriba de l’institut ens el mengem ràpid i anem cap a l’escola per ajudar a la classe del Magí a decorar l’escola. Sempre que l’escola ho organitza hi anem, i més aquest any que és l’últim de primària!
Enguany retallem les mans calcades en folis verds que després pengem en una paret i que representa un arbre de Nadal xulíssim! i també fem cadenes de paper amb la cara del Pare Noel.

Marxo una estona abans que acabi el taller per anar cap al Vendrell a la reunió amb la Diputació de Tarragona. El motiu és la reunió a què ens ha convocat la Presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, als alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès.
Ens reunim a la sala de l’Escola de Música on primer ens presenten línies del pla estratègic, el pressupost, … L’acompanyen els vice-presidents del territori Quim Nin i Eva Mata i la diputada Imma Costa, així com els diputats Marta Blanch i Eduard Rovira.
Després anem parlant els alcaldes sobre les necessitats dels nostres municipis i comarca.
A la segona part de la reunió, la presentació del diàleg participatiu per l’elaboració del Pla de Mandat 2019/2023, no m’hi puc quedar perquè tinc un altre compromís, l’últim d’avui!

Marxo del Vendrell per anar a la Bisbal i, amb la Leo i l’Arantzazu, anem cap a Vilafranca per assistir al 4rt reconeixement RSC: Junts trenquem el cercle.
El programa Entrem-hi dóna suport a la millora de l’ocupabilitat de persones amb vulnerabilitat social. Aquesta 4a Jornada del “Junts trenquem el cercle!” és un acte lúdic, amb màgia!, i reconeixement on conviden a les empreses, entitats i administracions que hi participem, a compartir com junts creix la Xarxa d’ Empreses i Entitats Solidàries del Penedès-Garraf. Amb el Grup Entrem-hi, hi col·laborem a través del projecte Integra’ls per la consergeria i manteniment de les instal·lacions municipals del camp de futbol (menys la gespa). Agrair al Juli Silvestre el convit i felicitar-lo per la gran feina que fan i seguiran fent!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari