13, 14 i 15 de desembre: casament, calendari del 2020, sopar de Nadal, pessebre a la Miralba, Nit de Castells i activitats per la Marató de TV3.

13, 14 i 15 de desembre: casament, calendari del 2020, sopar de Nadal, pessebre a la Miralba, Nit de Castells i activitats per la Marató de TV3.

El divendres 13 de desembre al matí ja tenim els calendaris del 2020, els que publiquem l’Ajuntament per tercer any consecutiu. Cada any amb una temàtica diferent i, pel 2020, són les festes dels barris, les festes de les urbanitzacions i alguna altra festa representativa del 2019. Ha quedat molt xulo i el podeu anar a recollir a les oficines de l’Ajuntament. Al migdia, tinc el goig de casar al José i la Lucía, veïns de Can Gordei. Dic un goig perquè és de les feines més emotives de l’alcaldia. Moltíssimes felicitats parella!

Al vespre celebrem el sopar de Nadal de l’Ajuntament a Mas Llagostera. Com l’any passat cadascú paguem una part i la resta la paga l’Ajuntament. Ens reunim quasi quaranta persones per passar una bona vetllada amb l’entorn ideal de Mas Llagostera, menjar exquisit, beguda de la cooperativa i música amb el DJ Arrítmic. Una gran nit!

Dissabte 14 de desembre a la tarda anem a la Miralba, convidats per l’Associació de veïns. El motiu és la inauguració del pessebre que han fet amb col·laboració de molts veïns i veïnes, sota la direcció del Diego. És un pessebre gran, molt maco on no hi falta cap detall. Felicitats!

I de la Miralba anem, la Judith i jo, cap a Valls per gaudir de la XIV Nit de Castells. Convidades per l’alcaldessa de Valls, compartim una nit de premis als millors castells, millor colla, millor moment, … i molts altres reconeixements d’aquesta temporada 2019. Una vetllada àgil i distreta, acompanyats de bona música. Una gran nit de castells per acabar aquesta temporada, acompanyada de bons amics i amigues del món dels castells, on també ens hi acompanyen representants de la Colla Castellera els Bous.

Diumenge 15 de desembre és el dia de la Marató que aquest 2019 està dedicat a recaptar fons per investigar per les malalties minoritàries, i gran part de les entitats de la Bisbal ens han preparat un dia ple d’activitats i de festa!
A les 9 del matí ens trobem a la Plaça de l’església per la caminada organitzada pels Senderistes Bisbalencs. Una caminada per la ruta del miocè a la Bisbal, que és molt interessant i aquí en teniu una breu explicació: “En l’itinerari d’aquesta excursió, observarem que els fets geològics no són el resultat de la capacitat imaginativa de l’home. Tenim proves que, on s’aixeca ara la nostra casa, el nostre poble, va ser durant un llarg període de temps, el fons del mar.
Fa només uns 25 mil·lions d’anys que la nostra comarca va entrar i sortir vàries vegades, envaint el nostre passat territori, formant les sorres de platja convertides avui dia amb el conegut “saldó”.
Durant el recorregut trobem molts fòssils d’ostres, cargols, petxines i eriçons. Una excursió d’una hora i mitja fantàstica, a part que fa un dia preciós i sense vent!

Tenim poc temps per descansar perquè a les 12 del migdia ja som a la plaça de l’església per les actuacions de la Colla Castellera els Bous, el Ball de Gitanes de la Bisbal i el Grup de Geganters i Grallers de la Societat. L’Associació de Dones és qui té cura de la capsa per guardar-hi les aportacions que hi anem fent per la Marató.
Comença l’actuació la colla castellera amb un pilar. Després el Ball de Gitanes i acaben el grup de geganters i grallers. I per acabar, un ball conjunt dels Bous, Gitanes i Gegants i tothom qui s’hi ha volgut sumar. Acabem amb un aperitiu i el sorteig, per la Marató, que han preparat el Ball de Gitanes.

A les 2 del migdia ja som al CMC, pel dinar que ha organitzat l’Associació de Dones la Roca Foradada. Tenim fideuà preparada pel restaurant Ull de Llebre, amb les taules ben parades i tot apunt.


Després de dinar juguem una bona estona al bingo, on tota la recaptació és per la Marató i els premis són la col·laboració de tots els comerços i bars i restaurants del municipi.

Al vespre ja tenim la recaptació de la Marató de tots els actes organitzats durant el dia d’avui per part de les entitats: 1.060€!
Moltes gràcies a les entitats i comerços que hi heu col·laborat i a totes les persones que heu contribuït a les activitats i amb els aportacions. Un any més demostrem que la Bisbal és molt solidària!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari