Dimarts 27 de novembre: presentació del projecte “Integra’ls, polígons inclusius”

Dimarts 27 de novembre: presentació del projecte “Integra’ls. Polígons inclusius“.
Integrals7
Avui és un dia molt important, perquè presentem aquest nou projecte que és i serà molt beneficiós per la Bisbal.
Com comença el projecte Integra’ls: a finals del mes de març d’enguany, vam organitzar la 1ra Setmana de l’empresa i ocupació, on l’últim acte va ser la presentació de projectes de diferents actors en matèria d’ocupació al nostre territori: la Cambra de Comerç de Tarragona, el Departament d’empresa i coneixement de la Generalitat, la FEGP, la Fundació Santa Teresa i SOM Bisbal. L’objectiu era posar a disposició de les empreses totes les eines que es van presentar. En aquella taula, el Sr. Eiriz de la Fundació Santa Teresa va llançar la idea de portar a la pràctica la integració laboral de persones amb dificultats de caire físic, intel·lectual, trastorn mental o greus dificultats de caire social. Parlava de passar de les paraules a l’acció.
D’aquí és on sorgeix l’Integra’ls. Tenim el privilegi que la Fundació Santa Teresa i la FEGP (Federació Empresarial del Gran Penedès) comptessin amb nosaltres per iniciar-lo!

És un projecte amb 5 actors principals, 3 dels quals en som els impulsors:
-La Fundació Santa Teresa, que treballa amb la integració laboral de persones amb dificultats de caire físic, intel·lectual i trastorn mental. És referència en el món de la integració.
-La FEGP, que és una organització empresarial que aglutina més de 900 empreses del Penedès i que manté un compromís amb el seu entorn social i econòmic.
-I l’Ajuntament de La Bisbal que, a través del SOM Bisbal, apropem a les empreses i a les persones que cerquen feina. Treballem el territori.
Els altres dos actors, sense els quals no té sentit aquest projecte, són:
-Les empreses dels polígons de la Bisbal
-Les persones aturades amb dificultats físiques, trastorns mentals, intel·lectuals o socials. Persones amb noms i cognoms dins la Fundació Santa Teresa i dins el SOM Bisbal.
???????????????????????????????
Al ser un projecte que comença als polígons de la Bisbal (Les Planes i Les Planes Baixes), la millor ubicació és fer la presentació al mateix polígon. Per aquest motiu hem estat setmanes preparant-ho juntament amb El Corte Inglés, per fer la presentació dins la seva nau logística. Han posat al nostre abast totes les facilitats perquè aquesta presentació sigui un èxit, són uns grans amfitrions!

En aquesta presentació hem intervingut l’Isidre Also, gerent de la FEGP, el José Carlos Eiriz, director de la Fundació Santa Teresa i jo. Hem explicat el projecte a les empreses assistents, a administracions com el Consell Comarcal i la Generalitat, a ETTS i a la premsa. Hem tingut molt bona resposta per part de tots.
Tenim dos objectius:
– Que les empreses, amb el suport constant (no només inicial) d’Integra’ls, millorin la situació de vulnerabilitat de les persones amb més dificultats d’inserció i que, incorporant-los a la seva plantilla, siguin treballadors responsables i, per tant, estables.
– Aconseguir inserir 50 persones entre el 2019 i el 2020.
???????????????????????????????
Què suposa per les empreses el projecte “Integra’ls. Polígons inclusius”: Comencem pels polígons Les Planes i Les Planes Baixes, amb empreses que creixen i que incorporen la responsabilitat social corporativa com una estratègia fonamental pel seu desenvolupament.
La responsabilitat social corporativa repercuteix  de manera positiva en les empreses: afavoreix la seva competitivitat, projecta una imatge de preocupació pels problemes socials i constitueix una font de satisfacció personal pels propis treballadors.
Què suposa el projecte Integra’ls per l’equip de govern: Suposa un repte que acceptem amb molt de gust. Des de començament de la legislatura que treballem per la inserció dels bisbalencs i bisbalenques aturats. Treballar per la inserció és oferir formació, la formació adequada a cada lloc de treball de cadascuna de les empreses del municipi.
Si parlem d’integració laboral de persones amb dificultats, parlem de formació transversal en valors i també parlem del seguiment que necessiten una vegada són dins l’empresa.
Passar del parlar al fer, per nosaltres, és el projecte Integra’ls, treballant conjuntament amb la Fundació Santa Teresa i la FEGP.

Després de la presentació, El Corte Inglés ens ha ofert un pica-pica on hem pogut seguir parlant amb els assistents. I finalment hem visitat la nau logística. Ara a seguir treballant conjuntament per la inserció!

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Integrals6

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari