Divendres 17 d’agost: matí de record per les víctimes dels atacs terroristes de fa 1 any, i tarda de Festa Major amb concert de la coral, actuació infantil, correfoc infantil i ball de nit

Divendres 17 d’agost: divendres de Festa Major però de treball al matí.

Aquest matí tenim feina, després de dos dies de festa, però a un ritme més lent! A les 12 del migdia, com la majoria de municipis del país, sortim al carrer davant els ajuntaments per fer 5 minuts de silenci i llegir un manifest en record de les víctimes dels atacs terroristes de Barcelona i Cambril d’ara fa un any. Aquest és el manifest:
Atemptats2MANIFEST EN MEMÒRIA DE LES VÍCTIMES DELS ATEMPTATS TERRORISTES DE BARCELONA I CAMBRILS PER LA PAU, LA DEMOCRÀCIA I CONTRA EL TERRORISME
Els dies 17 i 18 d’agost de 2017 han quedat marcats a la retina de tots els ciutadans del nostre país. Els cruents atemptats perpetrats per Estat Islàmic a la Rambla de Barcelona i al  Passeig  Marítim  de Cambrils,  que  van provocar  16 víctimes  mortals  i més  d’un centenar de ferits, van ser un cop dur per a tots i totes nosaltres. Però, la resposta cívica i  pacífica  de  la  ciutadania  va  ser  la  millor  resposta.
Avui,  un  any  després,  reiterem  la nostra ferma condemna d’aquells atemptats i, com no pot ser d’una altra manera, volem recordar  i  homenatjar  a  les  víctimes  d’aquells actes terroristes i  reiterar  el  suport  a  tots els familiars i amics.
Un dels pilars fonamentals de les societats democràtiques i civilitzades és que sota cap concepte es pot atemptar contra la vida humana, en nom de res i de ningú.
En  aquells  dies  tan  complicats i  durs  que  tots  tenim  molt  presents reivindiquem l’excel·lent  tasca  desenvolupada  pels cossos  d’emergències,  de  seguretat,  mèdics,  de prevenció, institucions, organitzacions i, molt  especialment, les  institucions  del  nostre país, i al front d’elles els màxims responsables dels cossos de seguretat i mossos, que van   fer   front   a   les   conseqüències   dels   atemptats   responent   amb   una   gran professionalitat  davant  la  gran  adversitat  i  dificultat  del  moment.
No  podrem  agrair  mai prou  la tasca  que  van  dur  a  terme  tantes  i  tantes  persones,  posant  en  perill  les  seves pròpies  vides  i  combatent  a  un  dels enemics més  cruents  de  la  nostra  època:  el terrorisme.
I avui també recordem tots aquells ciutadans i ciutadanes que van col·laborar i ajudar en aquells dies tràgics.  El  17 i  18 d’agost  del  2017  vam  demostrar  al  món  i  a  nosaltres mateixos l’esperit solidari, obert i col·laboratiu de la nostra societat. Precisament aquest esperit és el que hem de reivindicar, convertint de nou, com hem fet, la Rambla de BarcelonaAtemptats1 i el Passeig Marítim de Cambrils en artèries de vida. Un lloc de trobada,  de  multiculturalisme,  de  respecte  i  de  civisme,  una  mostra  del  que  són  els nostres  pobles  i  ciutats:  punts  de  trobada  i  convivència  per  a  tothom,  uns espais de  no discriminació  i  garants de  l’exercici  de  la  llibertat.  I  avui  ens  tornem  a  reafirmar  en  la voluntat de seguir construint municipis on imperi el respecte, la llibertat i la pau. Un país que s’alça dient que no té por. Que no tenim por.
Davant del terrorisme que vol amenaçar la societat de convivència de Catalunya, Europa i gran part del món, no permetrem posar en crisi el nostre model de pau i llibertat. Ni el jihadisme  ni  cap mostra  de terror  podran  canviar  la  nostra  ferma  voluntat  de  viure  en unes  ciutats  i  pobles  oberts,  tolerants,  i  respectuosos  amb  totes  les  formes  de  pensar. Aquest és el camí que hem decidit seguir fent, amb la pau com a eix vertebrador de les nostres societats. Alhora, cal que els països que es pretenen a si mateixos com a democràtics, civilitzats i moderns  no  contribueixin  de  cap  manera  en  la  venda  d’armes ni  material  bèl·lic als intolerants, de manera directa o indirecta. El compromís amb la pau és i ha de ser una prioritat per tots nosaltres i, per tant, com a societat no podem tolerar en cap cas que el negoci  armamentístic  sigui  aliè  a  la  realitat  creixent  del  terrorisme  internacional.  Tots hem de predicar amb l’exemple.
Avui,  milers  de  persones  ens  trobem  davant  dels  nostres  ajuntaments,  a  la  Rambla de Barcelona  i  a  Cambrils,  perquè  junts  som  més  forts,  perquè som  un  sol  poble,  també contra el terrorisme. I el millor homenatge que podem fer a les víctimes, als familiars i als amics  és refermar  el  nostre  compromís  granític  amb  la  democràcia,  la  tolerància,  el respecte, la llibertat i la pau. A totes les víctimes, ferits, familiars i amics: sempre sereu presents en la nostra memòria i en la d’aquest país.
No tenim por, som gent de pau.17 d’agost de 2018
Concert
Per la tarda el cel es comença a ennuvolar i a ploure, tots patim per les activitats de la tarda a l’aire lliure.
A les 6 de la tarda vaig a l’església pel concert de Festa Major de Prades Cor i alguns membres de la Coral Antistiana. Un concert impressionant, felicitats a tots i totes!
Quan acaba ja fa una estona que actuen The Penguins, amb l’envelat ple tot i la pluja.
Seguim mirant el cel patint per si podran sortir o no la cercavila de foc infantil. I sí! comença a afluixar fins a parar del tot i comença el correfoc infantil! Felicitats també al Ball de Diables de la Bisbal per la organització i per fer-nos gaudir d’allò més!

Correfoc1Correfoc2Correfoc3Correfoc4

Després de sopar anem cap a l’envelat pel concert i ball de l’orquestra La Chatta. A aquestes hores ja comença a sortir el cansament de tots aquests dies de Festa Major! (Això pels que estem a la Bisbal i participem i gaudim de totes les activitats!)

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari