Dijous 19 de gener: Comissió seguiment amb Aqualia, Junta de Govern, dinar a l’Ull de Llebre amb postre nou i GovernsLocals.cat a Poblet

Comencem el dijous amb la comissió de seguiment mensual amb Aqualia.
Formem part d’aquesta comissió un representant d’Aqualia, tres regidors de l’equip de govern i el secretari.
Tenim temes molt interessants a l’ordre del dia com les inversions per aquest any i millores que ja s’han fet.
Hi ha veïns que pregunten el motiu del canvi del comptador d’aigua sense que ho hagin demanat. Avui ens han explicat des de l’empresa concessionària, que quan un comptador té 7 o 8 anys o comença a fallar, el canvien per evitar que hi hagi errors i prevenir que hi hagi problemes.

Després d’aquesta comissió, ens hem reunit l’equip de govern per celebrar la Junta de Govern. Destaco els següents temes:

– Sol·licitem subvenció a la Generalitat de Catalunya per l’obra realitzada per portar aigua de Can Gordei a l’Esplai l’estiu passat, quan es va assecar el pou. I també subvenció per les cubes d’aigua que durant els mesos d’estiu es van portar al dipòsit de l’Esplai.

Concessió de les subvencions a les entitats bisbalenques. Són les subvencions del 2016 que atorguem ara però imputem al pressupost anterior, per un total de 9.969,45€.
El 2016 vam crear les bases de subvencions per entitats culturals i esportives, ja que feia 8 anys que no es convocaven subvencions a la Bisbal. Entre que vam crear les bases, es van aprovar per Ple, es publiquen al BOP (Butlletí Oficial de la Província) i s’aproven definitivament, ja han passat uns mesos. Després queda aprovar la convocatòria de subvencions, enviar-la a Madrid a la “Base Nacional de Subvenciones” perquè s’ho repassin i ho enviin a publicar al BOP. Amb tot això ens vam plantar a la tardor.
Però finalment ja estan concedides i en pocs dies les entitats que van demanar subvenció rebran la quantitat aprovada.
Per aquest 2017 serà diferent perquè les bases són les mateixes i només cal aprovar la convocatòria.

– Crear la comissió de seguiment del servei de recollida d’escombraries, que no s’havia creat mai

– Aprovar el pagament de xecs nadó. A quasi cada Junta de Govern des del passat setembre, que anem aprovant algun dels xecs nadó. Recordareu que vam aprovar el xec nadó el 2016 pels nens i nenes nascuts a la Bisbal el 2015, un talonari de 10 xecs de 10€ cadascun per utilitzar als comerços de la Bisbal.

– Aprovar les bases pel 7è concurs literari de Sant Jordi 2017. De les bases de l’any passat incrementem una mica l’import dels premis i posem com a condició per recollir el premi, que vinguin a recollir-lo en persona o una persona en qui delegui el premiat

– Aprovar entrar a la Federació Catalana dels Tres Tombs. La Festa dels Tres Tombs, tradicional a la Bisbal, es va prohibir el 2009 a la Bisbal. Hi ha municipis que es deixa de fer perquè l’associació que organitzava no vol continuar, però a la Bisbal l’equip de govern anterior no va autoritzar a l’Associació dels Tres Tombs de la Bisbal a seguir organitzant.
Aquest any s’organitza des de l’Ajuntament, amb la col·laboració dels que eren membres de l’Associació.
Entrar a la Federació suposa una quota molt petita per l’ajuntament però que en podem treure molt em assessorament i informació. Reserveu-vos el diumenge 12 de març a l’agenda pels Tres Tombs de la Bisbal!

Ull de llebreAl migdia la Judith i jo dinem a l’Ull de Llebre abans de marxar cap a Poblet.
A l’Ull de Llebre dinem de marevella, com sempre, però a l’hora de les postres el Josep ens porta uns postres perquè el provem.
Una nova versió del pa amb oli i xocolata. Ho defineixo amb una paraula: boníssim!!
Una xocolata com un coulant però suau amb una textura especial i coronat amb unes perles d’oli Torclum, i una coca de pa amb oli i sal.
Només de pensar-hi se’m fa la boca aigua!
Si finalment les inclou a la carta i ho tasteu, ja m’ho explicareu!

A les 4 de la tarda som a Poblet per participar a la sessió de GovernsLocals.cat a Poblet.
Poblet1Estàvem convocats alcaldes i alcaldesses i presidents i presidentes comarcals del camp de Tarragona. També ens han acompanyat els ponents dels diferents temes, la Consellera de Governació Meritxell Borràs, el director dels serveis territorials de governació a Tarragona Baptista Capell i representants de l’ACM (Associació Catalana de Municipis). Poblet
Hem fet grups per debatre sis temes, amb l’objectiu d’establir unes noves bases de règim local.
Els sis àmbits de treball són la ordenació territorial i els serveis a les persones, la organització dels governs locals, la nova governança, les relacions intergovernamentals, la innovació de la gestió pública local i les finances locals.
En el grup on estava hem parlat del codi ètic de comportament de càrrecs electes. És un tema que fa temps que en parlem i crec que és molt important, perquè el sentit comú se suposa però està comprovat (i a la Bisbal ho sabem!) que alguns polítics no tenen respecte, ni educació, ni un comportament adequat. I no n’hi ha prou en aprovar un codi ètic sinó que s’ha d’establir com es controlarà i quines mesures es prendran en cas d’incompliment.
A part del codi ètic comento sempre que els partits hauríem de tenir uns filtres per les persones que es volen presentar en una llista electoral, sobretot la primera meitat de la llista que són els que tenen més oportunitats de ser escollits. No dic que tots hagin de tenir estudis universitaris, però sí que uns mínims coneixements hi haurien de ser. És com el català, que qualsevol persona que treballa en una administració se li exigeix però a un regidor o alcalde no se li demana que el parli, ni que l’entengui, ni que l’escrigui. I això no és ciència ficció perquè a la Bisbal tenim més d’un regidor/a que no el parla ni l’escriu.
Tampoc estaria malament que passessin uns psicotècnics.
Tot això no asseguraria que tots fossin bons governants però sí que es faria una bona tria.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

4 Comments

 1. Ara sí 20 de gener de 2017 10:55 am Respon

  Un cop mes aprofito per donar les xifres de l’atur oficials de Desembre dels tres d’erres anys a La Bisbal.

  Desembre 2016 la xifra d’atur es de 328 aturats, un 6,55 % menys que el mes anterior.

  Desembre 2015 la xifra d’atur era de 374 aturats, un 1,08 % mes que Novembre.

  Desembre 2014 la xifra d’atur era de 410 aturats, un 0,49 % menys que el mes anterior.

  Si comparem les xifres dels darrers tres anys, queda clar que des de que Convergència va accedir a governar, junt amb el Psc. els resultats només han fet que millorar, dons comparant xifres veiem que ara tenim 46 aturats menys que el 2015, i 82 menys que el 2014.

  I tot això s’ha fet despolititzant aquesta labor i fent-la com cal, amb serietat i sense demanar vots a canvi de feina. Es a dir, amb empenta. Bon treball !!!.

 2. Asunción Juste 8 de febrer de 2017 8:18 pm Respon

  Doncs ja era hora que canviessin els comptadors, si als 7-8 anys començen a fallar, hi han comptadors al Priorat que en tenen mes de 40,..

 3. Asunción Juste 8 de febrer de 2017 8:33 pm Respon

  I…per cert!!…Com ha acavat lo de l’aigua sra. Ferré?. Pagarem igual les primeres i les segones residències, com es de llei, o continuarem pagant mès els de fora???. Estic esperant resposta des de l’octubre…

Deixa un comentari