Nit de Reis i dia de Reis: dies màgics!

Aquest dijous 5 de gener hem fet la primera Junta de Govern Local del 2017. Després comença tota la feina perquè arribin Ses Majestats els Reis d’Orient a la Bisbal.

És curiós que l’arribada dels Reis la nit del 5 de gener, que és una nit tan esperada pels infants, sigui una de les festes més polèmiques i criticades a molts municipis. I la Bisbal no en som l’excepció.
Però de tot això em quedo amb la gran organització amb la Judith al capdavant, al Kta i a bona part de la brigada i dels agents d’informació i inspecció.

És el segon any a govern i és també el segon any que el mes novembre enviem cartes a les entitats i associacions de veïns per si volen col·laborar en la organització i també en l’entrega de regals en les entitats que disposin de local.
Això que és el normal, era impensable fa uns anys quan l’anterior equip de govern organitzava la cavalcada i enviava cartes a les entitats i associacions de veïns informant que tenien prohibit organitzar Reis i que, en cas contrari, aplicaria una multa important.
Va provocar que les entitats bisbalenques no hi poguessin col·laborar i que les associacions de l’Esplai i Can Gordei tampoc poguessin organitzar-ho a les respectives urbanitzacions.

Ara tornem a la normalitat mobilitzant més de 60 voluntaris i voluntàries que fan que aquesta sigui una nit encara més màgica! Som un poble afortunat per aquest voluntariat i que, tot i que les faltes de respecte i insults que hem rebut aquests dies per part d’una minoria de bisbalencs/ques, pesa molt més la riquesa de les maquilladores, modistes, organització de paquets, banda, entitats, associacions de veïns, patges, … i sobretot la cara dels nens i nenes d’il·lusió!

EsplaiReisA quarts de 4 de la tarda la Judith i la Leo ja eren al CMC amb la preparació. A les 5 de la tarda la Maguy, el Feliu i jo cap a l’Esplai a esperar l’arribada dels Reis. L’Associació de veïns de l’Esplai havien preparat el local amb els tres trons reials, decoració i globus per fer més festiva la rebuda.
Després cap a Can Gordei hi va el Feliu i em consta que tant l’Associació com els voluntaris van preparar un gran berenar i una gran rebuda als Reis.
Moltes gràcies a les juntes de l’Esplai i Can Gordei!!

BandaA les 6 ja érem a l’avinguda Colom a esperar els Reis. De seguida vam sentir la Banda que venia a rebre’ls.
La Banda, per qui no ho sàpiga, ve de la Banda de Cornetes i Tambors de la Societat de fa uns 35 anys quan hi havia el grup de majorettes. Jo encara havia fet de majorettes amb 10 o 11 anys!
Després es va dissoldre però han seguit assajant cada any per poder rebre els Reis. I així han seguit menys els 8 anys del govern d’ERC que els hi va prohibir i tocaven només dins el local.
Potser hi hagi gent que no li agrada però segur que respecten que aquests voluntaris que assagen durant els dies de Nadal a Reis, s’ofereixin per rebre els Reis.
LlumArriben unes fades i follets amb l’urna dels desitjos que acompanyen als Reis que venen en carruatges, molt elegants tirats per dos cavalls cadascun.Reis
Fem tot el recorregut i baixen davant l’església per anar a adorar el nen Jesús. El mossèn els rep i els Reis adoren l’infant mentre la Coral canta nadales.
Surten els Reis de l’església i van caminant cap a l’ajuntament acompanyats de la Banda.esglesia

Dins l’Ajuntament els rebem l’equip de govern i els 6 nens que van fer els dibuixosBalcó que va triar el Patge. Són el Marc, la Lya, la Isona, la Leyre, la Jana i la Dyanne.
Després de sortir al balcó i saludar, els nens i nenes donen els seus dibuixos als Reis i aprofitem per fer fotos i gaudir d’aquest moment.

SocietatAquí s’acaba la cavalcada municipal i els Reis, que són màgics, van a la Societat a entregar regals als nens i nenes i al Poliesportiu Municipal, on el Club sXX (que té un conveni amb l’Ajuntament per ús del bar del poliesportiu) ho té tot a punt perquè els Reis Mags hi entreguin regals.
Després d’aquesta entrega amb les dues entitats, van a repartir regals a les cases que ho han sol·licitat.

I els Reis encara continuen després entrant a les cases per deixar regals mentre dormim!!
A casa no és una excepció i avui dia de Reis, ens aixequem per baixar a baix i desembolicar legos d’Star Wars i Maincraft, llibres, …

Acabo amb el desig que ahir vaig demanar al Reis per tots els bisbalencs i bisbalenques, el que deia Espriu: que la gent sigui neta i noble,culta, rica, lliure, desvetllada i feliç.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari