Divendres 11 de desembre: campanya, Plens i sopar a Cunit

Divendres amb molts temes i diversos: al matí campanya per Democràcia i Llibertat al mercat del Vendrell, a la tarda dos Plens a la Bisbal i a la nit sopar de Santa Llúcia amb el grup de CDC de Cunit.

MercatVendrellParadaAl matí campanya electoral de Democràcia i Llibertat al mercat del Vendrell, amb la MarMercatVendrellTele Vázquez, el Jordi Turull, el Joan Basora, el Josep Maldonado i el Quim Nin. Ens va acompanyar també l’Eva M Serramià, el Jordi Marlés,la Judith i la Leo de la Bisbal, … Molt bé i molt bona resposta dels veïns i veïnes.

A la tarda hi havia Ple ordinari a les 17:00h i Ple extraordinari, sol·licitat pels regidors d’ERC, a les 19:00h.


Ple11desEn el Ple de les 17:00h es van aprovar els pressupostos del 2016. La diferència principal amb el pressupost del 2015 és que al 2015 no hi havia cap partida per inversions, no es podien fer inversions per l’elevat grau d’endeutament, el no compliment de cap dels requisits econòmics i per l’elevada despesa corrent.
Ara hem aconseguit reduir la despesa corrent, reduir l’endeutament i complir els requisits econòmics.
Això ha permès que tinguem prop de 400.000€ d’inversió pel proper 2016, repartit en projectes de les diferents regidories: remodelació del Poliesportiu municipal (sens dubte el projecte més important), instal·lar cuina pròpia a l’escola de primària, estació d’autobusos per l’institut, soterrar i millorar la xarxa d’aigua en tres carrers del Papagai, Can Gordei i Esplai, franges forestals i neteja de parcel·les municipals per la prevenció d’incendis, construir columbaris al cementiri, organitzar el Concurs Literari, ocupació, …
El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de CiU i PSC.

El Ple extraordinari de les 19:00h, demanat pels regidors d’ERC, constava de dos punts per donar compte i 6 punts que eren preguntes. En els dos primers punts els regidors d’ERC van explicar coses sobre la carretera de Valls i sobre el Centre de Dia. Els sis punts següents eren preguntes i ja portàvem preparades les respostes però va resultar que els regidors d’ERC volien intervenir-hi. Sembla que desconeixien la diferència entre pregunta i proposta.
Quan se celebra un Ple extraordinari és per debatre propostes. Això implica que qui demana el Ple, prepara propostes a debatre i a votar.
En aquest Ple si els punts són preguntes, són per contestar-les i, com que no són propostes, no es debaten ni es voten.
Jo pensava que després d’aquests anys de ser regidors, tenint en compte que el Sr Rivas té més de 12 anys d’experiència en la política local, tindrien aquests coneixements o estarien assessorats pel seu partit d’ERC.

És veritat que el món de la política local engloba molts temes i alguns de molt complexes, i que la majoria de regidors i alcaldes no som advocats ni secretaris, però crec i sempre he cregut que per treballar pel propi municipi has d’estar preparat i formar-te contínuament. Avui dia hi ha molta formació disponible: l’ACM, els propis partits, … i val la pena aprofitar-ho, mai se’n sap prou!
Nosaltres ho tenim molt clar i en aquests mesos ja hem assistit a formació per nous regidors, algun dia de formació més específica, … i tot i així sempre hi ha dubtes i consultes, i això és bo.

No podem oblidar que la ignorància és molt atrevida!!

Acabo aquest escrit del Ple felicitant al Pere, la Maguy, la Judith, la Leo i el Feliu per haver treballar per aprovar aquest pressupost, un pressupost realitzable i pensat per aconseguir una Bisbal més social, més cultural, més esportiva i més a prop de tothom!

Per acabar el divendres vaig compartir el sopar de Santa Llúcia a Cunit amb la Montse, la Lola, la Judith, el Pedro, el Julio, el Jaume i més cunitencs i cunitenques de CDC. Va ser un sopar molt agradable, moltes gràcies Cunit!!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

One Comment

 1. Ara sí 15 de desembre de 2015 11:06 am Respon

  El passat divendres vaig assistir a els dos plens (ordinari el primer i extraordinari el segon demanat per els regidors de “ERC”).
  Del Ple ordinari el tercer i principal d’entre d’altres punts era per aprovar el pressupost per l’any 2016. Va ser una exposició ben detallada per el Secretari, Alcaldesa i explicada per cada un dels Regidors de CDC i PSC i del àrea que els i corresponia a cadascú (vaja igualet de com ho feien els de “ERC”. Tecnicismes a part sí vàrem poder saber després de 8 anys d’amagar-nos l’ou com i em què es gastarien els nostres diners.
  Els regidors de “ERC” hi varen votar en contra, especialment, crec, perquè no havien entès res de res, ells estaven acostumats a ser durant 8 anys nomes que espectadors i votant segons ordres rebudes.
  Desprès de 8 anys al govern la majoria de regidors d’”ERC” no han après ni com funciona un ple ni com es tenen que presentar preguntes, debats etc.. Ells estaven acostumats això sí a que quan manaven ells si el impresentable alcalde anterior i el secretari no els hi agradava lo que es deia per part de la oposició ho arreglaven amb el Mossos d’Esquadra ( per cert que els Mossos ara tenen molt mes temps per dedicar-se a coses mes importants que no a desallotjar la sala de plens de La Bisbal) Abans els plens eren dictatorials i especialment dedicats a fer volar coloms i al “enaltecimiento del ser supremo” que es pensava que era l’anterior alcalde, qui per cert no deixava obrir la boca ni a els regidors de la oposició ni tan sols a els regidors del seu propi grup (molt demòcrata era ell) . Ara sí, ara xerren tres dels 5 d’”ERC”, però nomes per dir bajanades i mentides, moltes mentides, i s’esforcen molt a demostrar que no entenen res i ho aconsegueixen.
  Curiós escoltar ara com resulta ser que gracies a gestions fetes per l’anterior govern (en Rivas concretament), s’arreglarà el pont que passa per sota de la C-52 a l’alçada de Can Gordei, de L’Esplai i de La Masieta. Voldria recordar a aquests ineptes desmemoriats que va ser gracies a ells que vàrem perdre l’accés des de aquest punt ( ponts o rotonda) per anar en direcció al Vendrell i per accedir molt mes fàcilment a les urbanitzacions abans dites i a la carretera per anar a Massarbones. No varen ser tampoc ells els que varen aconseguir que lo que tenia que ser només un vial de terra exclusiu per vehicles agrícoles esdevingués gracies a un grup de persones junt amb ADB i CIU en aquells moments que el vial finalment tingués mes amplada i fos asfaltat; tot i que no deixava de ser un pas perillós donada la seva amplada i els desnivells que té.
  També pregunten ara on es la rebaixa de l’aigua. Dons bé primer caldria que recordessin que ells son els únics responsables de la brutal apujada de taxes a la factura que tots en diem de l’aigua però que en el cas de La Bisbal lo car no es l’aigua sinó els afegits com son conservació de comptadors (i jo pregunto, tant els conserven ???), la quota de servei (quin pal !!!), la quota de conservació de infraestructures (apa aquí !!!). Lo que no havien dit mai es de que teníem que pagar el nou dipòsit i que ha costat més de un milió d’Euros (es a dir mes de 166 milions de les antigues pessetes !!!!!) tota una indecent barbaritat que només coneixien ells. Els mateixos que en el seus mandats varen dir no a l’aigua de l’Ebre (per cert amb subvenció Europea) de tota la comarca. Els mateixos que varen dir no al gas ciutat, per perillós (sembla ser que sols les bombones no exploten) I tot i això de ben segur que quelcom s’arreglarà, dons ja fa temps que s’està negociant amb Aqualia i degut als contractes signats per l’anterior alcalde no es feina fàcil.
  Pregunten per el Centre de dia, perquè no s’ha obert i quins tràmits falten. Dons bé es de suposar que falten els mateixos tràmits i obligacions que ells no varen complir ni acabar de fer per posar-lo en marxa. O millor dit, no serà que varen fer un centre de dia (com tantes altres coses) es a dir sense que prèviament es fes un estudi de les obligacions i exigències que te que reunir un local com el que varen preparar per Centre de Dia ????. Faltarà veure si lo que està fet aconseguirà poder ser un Centre de dia, segons normativa o si caldrà donar-li un altre nom i servei. .
  Sobre la depuradora de l’Esplai lo mateix, no varen comunicar a la entitat ACA de la seva construcció i era obligat fer-ho, ara tenim una depuradora que no era necessària dons ja estaven pensades actuacions menys costoses, i fins ara l’ACA no s’ha fet càrrec del manteniment d’aquest equipament. Però tranquils que segurament també es resoldrà aquest problema, tots aquest merders porten molta mes feina quan d’inici no es fan com cal.
  La vigilància municipal, mes del mateix, mal fet d’inici, sense informar-se del que calia, com es podia fer i de quina manera.
  Sobre la pobresa energètica ja s’està negociant amb les companyes de llum i d’aigua. Ells varen tindre anys per fer-ho, i lo mes calent estava a l’aigüera.
  Per cert, l’immoble del costat de la Societat, ells el varen deixar amb una balla el davant i s’ha acabat el bròquil, actualment s’ha inspeccionat i assegurat la façana per evitar que es desprenguin trossos de la mateixa.
  Desprès d’aquesta exposició acabaré dient de que ara sí que els carrers de La Bisbal els podem gaudir tots. Lo que es va fer Diumenge per La Maratò a la plaça de l’església no ho havien autoritzat mai ells, els de “ERC“.

Deixa un comentari