Dimarts 13 d’octubre: Municipalia i Manifest pel Dret a Decidir

Després de 3 dies de descans, que sempre convenen, aquest dimarts ha estat marcat per dos actes ben diferents:

Municipalia: la Fira adreçada al món municipal que se celebra a Lleida cada dos anys. Hi hem anat la Leo (regidora d’esports, mediambient i joventut) i jo.


MunicipaliaAquestes setmanes estem preparant pressupostos de cada regidoria per confeccionar després el pressupost general de l’Ajuntament. Avui ha anat molt bé poder assistir a la Fira per informar-nos i demanar pressupostos del que buscàvem: joventut, urbanisme, esports i medi ambient. Concretament parcs infantils, parcs esportius i equipaments esportius, fanals amb plaques solars i tractament de la processionària.
Hi hem estat tot el matí i ens hem fet una idea de preus i tipus de materials i equipaments.

Manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N. Un manifest que avui hem llegit a les poblacions catalanes, davant l’Ajuntament, a 2 quarts de 8 del vespre.
13octubre1És un gest simbòlic per donar suport al President Artur Mas, l’ex-vicepresidenta Joana Ortega i la Consellera d’ensenyament Irene Rigau, per posar les urnes el 9N.
Independentment del pensament polític de cadascú hi ha un fet que ha d’entendre tothom, tothom qui ho vol entendre és clar!, i és que no es pot prohibir una votació que demana una bona part de la ciutadania.
Per desgràcia sabem de regions, països i grups de ciutadans que utilitzen la violència per aconseguir la llibertat, per imposar les seves idees. Aquest no és el cas de Catalunya. Estem demanant poder votar per saber si la major part de la població vol o no vol la independència : votant, sense violència. i això és el que es prohibeix! I, a sobre, la justícia que per desgràcia és lenta, ara resulta que per segons què és ràpida!
Volem poder decidir i que tots els recursos que l’estat espanyol destina a judicialitzar aquests fets els dediqui a impartir justícia imparcial i objectiva. No és demanar massa, oi?

Aquest és el manifest que la Judith Vidal ha llegit:
•    El Pacte Nacional pel Dret a Decidir reitera que el Dret a Decidir el futur polític i institucional de Catalunya és13octubre2 inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.
•    Tots els intents d’exercir aquest Dret no han sigut possibles per l’oposició del govern de l’Estat que mai ha proposat cap alternativa.
•    El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva a la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
•    En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al President de la Generalitat, Sr. Artur Mas, a la Sra. Joana Ortega exvicepresidenta del Govern i a la Sra. Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel TSJC per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
•    Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte Nacional pel Dret a Decidir denunciem aquesta judicialització i ens mostrem corresponsables amb la convocatòria del 9N feta des de criteris democràtics i cívics i que ha sigut resposta massivament pel poble català.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari