El NO rotund de Puigibet a instal·lar el servei de gas

Gasflaschen Corgon Linde.JPGAra que estem en ple hivern convé recordar que tot i que en la legislatura 2003/2007, governant CiU, es va aprovar dotar de servei de gas a una part del municipi i que s’havia aconseguit una subvenció de 73.801€ per portar a terme l’obra, avui seguim depenent de les bombones de butà, el gasoil de calefacció i/o les estufes de llenya.

Si voleu saber els detalls de com va anar seguiu llegint la notícia.


En la legislatura 2003/07, governada per CiU, es va aprovar el servei de gas pel nucli i per la Miralba.
El motiu del perquè només en aquests dos nuclis és senzill:
Nucli: s’iniciaven les obres al barri de baix aixecant els carrers pel canvi de xarxa d’aigua, soterrament enllumenat públic, deixar tubs soterrats per possibles serveis futurs (per no haver de tornar a aixecar els carrers) i instal·lar la xarxa de gas.
Miralba: s’estava tramitant el projecte d’urbanització amb tots els serveis, on també s’incloïa la xarxa de gas.
El servei de gas havia de ser, com a molts municipis, amb dipòsits de gas que donés servei a cada barri. Les empreses oferien posar gratuïtament la xarxa de gas soterrada i la connexió a cada vivenda. D’aquesta manera cadascú decidia si volia el servei o no.
En aquell moment teníem aprovada una subvenció de 73.801€ de la Diputació de Tarragona dins el programa de xarxes de gas per municipis de menys de 5.000 habitants.

Què va fer l’equip de Puigibet quan van accedir al govern el juny de 2007?
A l’octubre van modificar el projecte del nucli, anul·lant la instal·lació de la xarxa de gas i aprovant les sanefes que tenim als carrers.
Això implicava perdre la subvenció de 73.801€ de la Diputació i la oportunitat d’instal·lar la xarxa aprofitant que s’aixecaven els carrers.
A la Miralba ho van fer pitjor perquè no van ni modificar el projecte sinó que senzillament no ho van instal·lar i ja està.

Quins motius va al·legar Puigibet per no instal·lar aquest servei?
Algunes de les intervencions de l’alcalde en el Ple d’octubre de 2007, quan va suprimir el servei, van ser “Hi ha varis pobles aquí a la comarca que miraculosament quan aparques el cotxe, a dependències policials i el mando a distància no funciona. Penses “No ho sé…” Doncs estan instal·lant dispositius  que fan que aleshores no puguin funcionar per evitar que algú pugui estacionar i fer explotar un artefacte i fer mal”.
PleGasJo no seré el senyor alcalde que signarà un document que fica una bombona, una superbombona de gas, a cinquanta metres o vint-i-cinc metres d’on van els nens de mitja comarca”.
Que potser no són perilloses les bombones de butà?
Com sempre la seva màxima ha estat suprimir tot el que estava fet o previst pel govern de CiU.

El servei de gas permetia la comoditat de no dependre de les bombones de butà i s’aprofitava la subvenció de la Diputació i aixecar els carrers per oferir un nou servei.

Enllaços relacionats:   Legislatura 2003/2007

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari