Dijous 22 de febrer de 2024: jornada sobre la gestió del cicle de l’aigua, organitada per l’ACA, a Barcelona

Dijous 22 de febrer: jornada sobre la gestió del cicle de l’aigua, organitada per l’ACA, a Barcelona

A quarts de 7 del matí sortim de la Bisbal per agafar el tren a Calafell cap a Barcelona per assistir a la jornada sobre la gestió del cicle de l’aigua. Baixem a l’estació de França, que és preciosa! I caminem cap a l’espai Endesa, al carrer Roger de Flor. Un edifici modernista preciós!

Ja fa unes setmanes que ens vam apuntar a aquestes jornades, i ha valgut la pena. És una jornada que organitza l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua), dirigida al món local. L’objectiu és compartir coneixements, experiències i aprofundir en temes comuns dins la gesetió del cicle de l’aigua.
Tractem temes de digitalització del servei, ordenances, reglaments, tarifes i experiències de diferents municipis.

Comencem amb la benvinguda a càrrec del Conseller d’Acció Climàtica, alimentació i agenda rural, Sr. David Mascort. Seguim amb la primera ponència per part del director del Catalan Water Partnership, molt interessant.
Continuem amb a ponència sobre les ordenances d’estalvi per sequera, a càrrec de la tècnica de l’àrea d’abastament de l’ACA.
Després el gerent de l’ens d’abastament d’aigua Ter-Llobregat ens parla de la tarifa i de l’empresa Capiol, ens parla i ens aclareix moltes temes sobre la tarifa d’abastament municipal.

Fem una pausa per fer un cafè, i aprofito per parlar amb alcaldes i alcaldesses que també hi assisteixen, compartint sobre el tema de la sequera i les xarxes d’aigua Mitja hora amb l’alcaldessa de Passanant i Belltall, l’alcalde de Malgrat de Mar, l’alcaldessa d’Olivella i l’alcaldessa d’Aitona, entre d’altres.

Després del descans ve una conferència molt interessant sobre el claveguera, seguida d’explicacions sobre les auditories d’eficàcia hídrica als municipis.
A continuació tenim dues taules rodones d’experiències. Una de casos d’èxit de les entitats subminsitradores d’aigua, i una altra sobre la gestió de la sequera els reptes del món local.
conclou la jornada el director de l’ACA, Samuel Reyes.

Tornant amb el tren comentem sobre la jornada, molt interessant amb contactes interessants.

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari