Dilluns 27 de maig de 2024: Junta de govern i reunions d’obres

Dilluns 27 de maig: Junta de govern i reunions d’obres

A les 10 del matí tenim Junta de Govern, on aprovem trenta-sis propostes:

– l’acta de la Junta anterior

– tretze altes al servei del punt verd

– sis liquidacions de plusvàlues

– dues liquidacions trimestrals d’empreses per ús de vials

– una liquidació tributària per plaques solars

– una liquidació tributària per un gual

– altes a la gimnàstica de la gent gran

– una baixa a les activitats de gimnàstica

– la primera pròrroga del contracte del servei de dinamització dels espais per a la gent gran
ÉS la pròrroga amb la mateixa empresa per 36.999,17€ per un any, pel termini des del 23 de juny de 2024 a 22 de juny 2025.
L’objectiu és oferir activitats destinades a les persones grans per fer més saludables els seus estils de vida, millorar la gestió de les emocions com a font de benestar emocional i creixement personal i, en conseqüència, millorar la seva qualitat de vida. Aquestes activitats es duen a terme al Parc de salut del nucli i als locals socials de La Miralba, Can Gordei i el Priorat de la Bisbal.

– adequar un espai a la plaça Pau Casals, per ser refugi climàtic
Aprovem la contractació de la instal·lació d’una vela tensada per cobrir un espai aproximat de 14 m x 7,50 m, com a refugi climàtic, que es situarà al límit nord est de la plaça Pau Casals. Es contracta per 31.381,35€.
El teixit és amb filtre solar >90%. Es crearà un espai en una part de la superfície de la plaça amb ombra, per tal de millorar-ne el confort durant els mesos d’estiu i/o els dies amb altes temperatures.

– dues relacions de pagament de facture, una de 24.730,63€ i una de 35.657,53€

– resoldre una subvenció de llibres de l’institut

– l’adhesió a la segona renovació de l’acord marc amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), per al consum d’electricitat de l’enllumenat públic i les instal·lacions municipals.
L’Ajuntament ens vam afegir a la central de compres de l’ACM el 2019 i, el febrer de 2020, es va adherir al contracte per al consum de l’electricitat de l’enllumenat públic i les instal·lacions municipals. Ara renovem aquest acord.
La central de compres de l’ACM, a través del Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet a l’Ajuntament obtenir un preu més baix i reduir també els terminis dels procediments administratius a través del sistema de compres conjuntes.

– el contracte per a les actuacions del Ball de Diables de la Bisbal, per aquest 2024
Aprovem el contracte amb el Ball de Diables de la Bisbal per 14.990€ per a les actuacions i correfocs organitzats al municipi per al 2023, que inclou que inclou la organització i participació dels correfocs i cercaviles.
Des de les regidories de cultura i festes, s’organitza una programació per mantenir i promocionar un element tradicional i identificador de la festa com són els correfocs i els versots per la Festa Major sinó també promocionar l’element del foc i festiu com una expressió cultural pròpia del país.

– la contractació del subministrament de 1.080 paquets de paper d’impressió en el marc de l’adhesió a la central de compres de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’import de la comanda ascendeix a 3.412,68€ (IVA inclòs).
Aquest paper l’útilitza l’Ajuntament i l’escola Ull de Vent.
L’Ajuntament estem adherits al sistema d’adquisició centralitzada i a la contractació de serveis a través de la central de compres de l’ACM des de l’octubre de 2019, amb l’objectiu de fer compres i adquirir serveis amb preus més econòmics i optimitzar els terminis dels procediments administratius, ja que l’Ajuntament no ha de dur a terme la licitació per poder executar aquesta compra.

– la compra de 7 equips de sobretaula i 7 monitors a través de la Central de compres de l’ACM (Associació Catalana de Municipis) amb l’objectiu d’optimitzar i agilitzar el servei a la ciutadania i les gestions municipals. Aquesta actualització d’equipaments es fa a través de l’acord marc de subministrament d’equips informàtics i determinades llicències de programari i l’adquisició es fa per un import de 8.776,44€ (IVA inclòs).
L’ACM, a través del Consorci Català pel Desenvolupament Local (CCDL) compta amb una central de compres que aprofundeix en les sinergies a l’hora de poder contractar de forma conjunta. Els estalvis per als Ajuntaments associats són de preu (aconseguint economies d’escala) i de procediment (amb reduccions dels terminis en el procediment administratiu).

– la segona modificació del projecte de les obres de la fassina
El reforçament de la torre de la fassina fa que el pati interior quedi més petit, fent-lo impracticable pels assajos de castells.
Aquesta modificació de projecte amplia el pati interior i modifica els altres dos espais (el local per la colla castellera i l’espai per l’ADF). Les obres continuen a bon ritme per acabar a finals d’aquest mes de juliol.
El cost total d’aquestes obres, amb les modificacions, és de 783.057,12€ (IVA inclòs).
Al desembre de 2023 es va modificar el projecte per obres no incloses al projecte, que no es poden detectar fins que han començat les obres de la torre de la fassina: recalçar la fonamentació dels dos murs de càrrega exterior de la torre, reforços estructurals i estintolaments.
Aquest punt de l’ordre del dia era amb competències del Ple delegades a la Junta de Govern. Amb l’objectiu de garantir la publicitat d’aquest punt, l’explicació i l’aprovació d’aquest s’ha gravat.

Després seguim amb reunió de l’equip de govern amb les noves propostes i projecte. sempre endavant!

Per la tarda em reuneixo amb l’empresa que executa les obres de la Riba. Fem reunió de planificació fins a l’acabent de les obres, i fem un repàs de la feina feta.

Un començament de setmana amb propostes interessants!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari