Dimecres 27 de març de 2024: Consell Comarcal, Mancomunitat Penedès Garraf i ViaCrucis Arxiprestal

Dimecres 27 de març: Consell Comarcal, Mancomunitat Penedès Garraf i ViaCrucis Arxiprestal

Pel matí tinc diverses reunions a l’Ajuntament. A quarts de 6 de la tarda sóc al Consell Comarcal per assistir a la comissió informativa.Tractem vint-i-cinc punts, d’on destaco quatre propostes que afecten directament a la Bisbal. Primer la licitació del servei de recollida de residus des del Consell Comarcal, per diversos municipis de la comarca, on hi ha la Bisbal. Una licitació per millorar el servei actual, fent-lo acord amb la llei, amb més reciclatge, amb més facilitats i amb més seguiment del contracte.
El segon és la licitació del servei de menjador escolar, on també hi ha l’escola de la Bisbalm entre d’altres municipis.
El tercer i quart són l’adhesió de l’Ajuntament de la Bisbal als convenis del Consell per disposar d’un arquitecte i un enginyer uns dies de la setmana, fins a final d’any. El motiu és que l’arquitecta i l’enginyer municipals, actualment estan amb la direcció d’obra i seguiment de les obres de la fassina, obres de la Riba i obres de la xarxa d’aigua del Priorat i Can Gordei, a part de la feina del dia a dia. Amb aquests convenis, ens volem posar al dia de diversos temes urbanístics.

Del Vendrell vaig cap a Cal Catarro de Santa Margarida i els Monjos, per l’assemblea de la Mancomunitat Penedès Garraf. Cada vegada celebrem l’assemblea a un municipi diferent de la Mancomunitat, així anem coneixent territori!
Cal Catarro és una edifici modernista que han arreglat com edifici municipal de diferents usos, i està molt i molt bé.
No tenim massa punts a l’ordre del dia, només quatre. I al final, ens expliquen un dels serveis que ofereix la Mancomunitat, avui el servei de laboratori. Està molt que ens expliquin un servei a cada assemblea.

De Santa Margarida i els Monjos cap a la Bisbal, per assistir al ViaCrucis Arxiprestal que, enguany, acollim a la parròquia de la Bisbal. Fem el ViaCrucis des de l’església fins a l’ermita de Fàtima.
Ha parat de ploure i podem fer bé el recorregut. Hi participen persones de diferents parròquies de l’arxipretat: de l’Arboç, de Calafell, de Banyeres, … A part de cada estació, es fan reflexions sobre el món actual, i moments de silenci i pregària.
Acabem a l’ermita de Fàtima amb tortells de Sant Antoni, cedits per l’Associació de dones la Roca Foradada, i cava de part de l’Ajuntament. Una bona vetllada!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari