Dimarts 12 de març de 2024: roda de premsa sobre seguretat d’Impulsem Penedès i reunió amb les entitats per la Festa Major

Dimarts 12 de març: roda de premsa sobre seguretat i reunió amb les entitats per la Festa Major

A les sis de la tarda la Judith i jo som a Sant Llorenç d’Hortons, a l’Alt Penedès. Hi som per fer un roda de premsa d’Impulsem Penedès, per reclamar per efectius de Mossos al Penedès.
El Cos de Mossos d’Esquadra està desplegat a la totalitat del territori català, amb un total de 9 regions policials. Totes les vegueries disposen de regió policial, excepte la del Penedès.
Les últimes dades publicades del Departament d’Interior sobre els efectius policials al territori, són del 2022, i indiquen que la vegueria del Penedès és la que té un menor desplegament de la policia nacional catalana, amb 584 efectius de Mossos.
Les altres vegueries amb una població similar tenen una major dotació de recursos policials del CME: Camp de Tarragona (+145%), Ponent (+69%) i Comarques Centrals (+37%).
La Vegueria Penedès és l’única vegueria catalana amb un major nombre d’efectius de policia local (695) que de Mossos (584).
A aquestes dades cal afegir que el Penedès és la vegueria que més creix en població en els darrers anys, arribant al gairebé mig milió d’habitants.
Aquesta situació obliga als ajuntaments penedesencs a destinar recursos i efectius en matèria de seguretat, assumint competències sovint impròpies i sense disposar de compensació pel seu cost.
A la comarca del Baix Penedès, només quatre municipis disposen de policia municipal i els 10 municipis restant no en tenim. Els municipi que no tenim policia municipal seguim creixent en població.
Els Mossos d’esquadra destinats al Baix Penedès fan una gran tasca, però són totalment insuficients en nombre per assumir el dia a dia a la comarca.
Amb una nova comissaria de Mossos dotada de personal a Cunit, donaria servei als municipis de la costa. I això faria que, reforçant amb més agents la comissaria del Vendrell, es donaria el servei necessari als deu municipis de l’interior que no disposen de policia municipal.

De Sant Llorenç d’Hortons tornem a la Bisbal, perquè a les vuit del vespre tenim reunió amb les entitats bisbalenques que participen de la Festa Major. Encara queden cinc mesos per la Festa Major, però moltes persones ens preguntes els dies de la Festa i què hi haurà, per agafar-se vacances els dies de la Festa Major.
Per això decidim fer la reunió més aviat i després publicar-ho.
Avui també parlem i aprovem el protocol de la cercavila de la Festa Major. Serà una gran Festa Major de més de 7 dies amb tres nits joves amb Figa Flawas i Flashy Ice Cream, entre d’altres; una nit de tributs amb tribut a Fito i Tribut Lax’n; tarda infantil amb la Damaris; nit de concert i ball amb l’Orquestra Selvatana; diada castellera per la tarda i moltes actuacions i activitats de les entitats bisbalenques.
Moltes gràcies a totes les entitats que feu que sigui la millor Festa Major!

Si t’ha interessat o t’ha agradat, comparteix aquesta entrada. Gràcies per llegir-me!

Share

Deixa un comentari